Translate

marți, 31 martie 2015

Va invit sambata la Muzeul de Arta Populara

Am prins aripi. Daca am vazut interesul manifestat la Muzeul de Istorie si Arheologie am zis ca ar fi bine sa mentin acest interes si sa mai invit lumea si la alte muzee.
Asa ca am fost si am vorbit deja si la Muzeul de Arta Populara. Doamnele sunt mai mult decat incantate sa ne primeasca, sa ne ghideze si sa ne descifreze tainele artei populare dobrogene si nu numai.

Pe langa expozitia permanenta a muzeului in aceasta perioada exista si o expozitie temporara dedicata sarbatorii Pastelui. Eu voi fi pregatita cu multe intrebari si curiozitati :)
De asemenea, e de tinut minte ca Muzeul de Arta Populara este deschis 7 zile din 7 si daca sunteti grup de minim 5 persoane puteti solicita ghidaj (fara alte costuri).


Detalii:
loc: Muzeul de Arta Populara - Str. Tomis nr.32
ora: 13.30
pret bilet: 5 lei adulti, 2.5 lei copii/elevi
taxa foto: 25 de lei

Inainte de intalnirea noastra, daca doriti puteti trece pe la Agora Tea & Coffee care va avea de la ora 12 o expozitie de Icoane "Sambata lui Lazar" urmata de atelier de incondeiat oua. 

Iar dupa eveniment puteti ramane la Muzeu fiindca urmeaza un recital de pian Octavian Renea, profesor la Munchen. Recitalul este un concert cu scop caritabil organizat de cei de la Daruieste Aripi.

A day at the museum - Muzeul de Istorie Constanta

Saptamana trecuta am anuntat si organizat pe Facebook un eveniment invitand lumea la o vizita la Muzeul de Istorie si Arheologie Constanta avand parte si de ghidaj.
Si au venit peste 20 de persoane. Parinti, copii, burtici si strabunici :)
Stiati ca si in Romania am avut mamuti? Stiati ca romanii foloseau bornele kilometrice? care datorita informatiilor scrise in piatra ii ajuta acum pe istorici? Stiati ca multe din morminte nu au fost de inhumare ci de incinerare? Stiati ca Ceausescu are un portret grandoman pictat in muzeu? 
Va multumesc tuturor pentru interes, chiar si pentru noi adultii a fost un volum mare de informatii si durata de aproximativ 4 ore a dovedit interesul.
Ii multumim inca o data si lui Radu, ghidul nostru pentru rabdare si informatii, cu siguranta vom mai face astfel de tururi.
Nici nu stiu cand au trecut cele 4 ore si dovada interesului manifestat chiar si de copii a fost la aceasta prezentare, unde unul din copii a avut o intrebare incuietoare: "in ce zi a saptamanii iesea vanatorul cu arcul acela de pe perete?". Din fericire, am avut un adult care i-a raspuns la fel de dezinvolt ca numai joia iesea la vanatoare. Raspuns a fost acceptat ca fiind corect, asa ca am mers mai departe :)


V-au mai lasat impresii AcasalaZak si DDumi.ro.
Albumul cu fotografiile de la aceasta vizita il gasiti aici, iar un album mai vechi puteti vedea aici.
Si inchei cu o foarte mica selectie mai jos, invitandu-va sa ii calcati si voi pragul muzeului.
Nota de final: datorita pericolului de prabusire a cladirii, mozaicul roman de obicei nu este deschis la vizita, cel mai bine intrebati la casierie cand ajungeti.









luni, 30 martie 2015

Maraton de tururi "In Pas cu Paul" pentru Inima Copiilor

Anul trecut pe vremea asta va anuntam ca voi participa la adunarea de kilometri in miscarea In Pas cu Paul.
Evenimentul se repeta si anul acesta, conditiile sunt similare doar ca acum mi-am dat seama ca pot implica si proiectul meu de suflet Constanta Free Tour astfel incat sa adunam cat mai multi kilometri pentru Inima Copiilor.

Detaliile oficiale:

Fiecare kilometru, fie el intr-un maraton sau intr-o tura de parc, e compus din multi pasi mici – metri, sute de metri.
Asa incat o sa adunam pasii lui Paul prin Sahara din pasii nostri, aici, acasa.
Incalta-te si hai!
Dupa ce-ai facut tura inregistreaza distanta ta aici. Vom afisa numele participantilor si vom aduna cu grija toate distantele alergate. Ne bucura mult sa primim si fotografii sau filme din timpul alergarii.
NN va rasplati fiecare kilometru din cei adunati intre 5 si 11 aprilie cu o donatie de 2 Euro catre Inima Copiilor. Ca de fiecare data, NN pune la bataie 20.000 de Euro, kilometru cu kilometru, 2 Euro cu 2 Euro, haideti sa ii obtinem pe toti!


Ce vreau eu sa fac? Am creat Eveniment pe Facebook si voi organiza cat mai multe tururi in zilele de maraton ale lui Paul. Alaturi de aplicatia de pe telefon (SportsTracker) si de bratara Jawbone voi contabiliza distantele parcurse si la fiecare tur vom face cate o fotografie de grup ca sa putem contabiliza si calcula "distanta x numar de persoane". 
Nota: nu va fi alergare, va fi o plimbare in zona veche a orasului in care va voi dezvalui povestile pe care le cunosc pana acum (fiindca invat si aflu informatii noi cu fiecare tur aproape). Tot turul este complet piotonal, exterior, nu se intra in obiective, nu costa nimic, dureaza aproximativ 2 ore si inseamna cam 4 kilomtri de mers lejer. Doua rugaminti: incaltari adecvate si bine imbracati, este primavara, este capricioasa vremea si zona peninsulara are oricum vant in permanenta.

Separat , daca alergati sau iesiti in parc intre 5 si 11 aprilie, puteti dona si voi kilometri  cu un simplu mail si o dovada a distantei catre "paul@inpascupaul.ro"
 
Anul trecut ING (actualul NN) desi a promis ca va dona 20 000 de euro la final a donat 25 000 de euro deoarece mobilizarea a fost excelenta si s-a depasit distanta stabilita de 10 000 de kilometri.

Aici puteti vedea distantele mele de anul trecut si rezultatul final al actiunii. 

Asa ca eu voi pune pentru o saptamana pantofii in cui, voi alinia pantofii sport si va voi anunta progresul zilnic ca si anul trecut.
Cine mai vine cu mine?

Planul meu este in felul urmator:
05.04 - fiind duminica, as vrea sa fac 3 tururi cu incepere la orele : 11 - 14 - 17
06.04 - 10.04 - cate un tur in fiecare seara de la 17.30, iar dimineata de la ora 9 fac doar daca imi scrieti pe slavdiana@yahoo.com ca sunteti doritori si stabilim impreuna
11.04 - alte 3 tururi la orele : 11 - 14 - 17

Vunk face "Inconjurul lumii" si puteti castiga o invitatie

Apreciez tot mai  mult formatiile  puternice care fac spectacole tot mai elaborate si mai ales faptul ca se merge pe live.
Iar la finalul acestei saptamani ajunge in Constanta si trupa VUNK cu un spectacol acustic si foarte complex. Va copiez din prezentarea evenimentului de pe Facebook:

"Turneul este o adaptare la dimensiunea unei scene de teatru a spectaculoasei producții „Autoportrete”, primul concert acustic al trupei VUNK, ce a avut loc într-un cadru deosebit, pe terasa centrului comercial Promenada din București, în luna mai a anului trecut.
Turneul „Înconjurul lumii” este o producție complexă, ca afară, cu ecrane de proiecție, lumini pre-programate și alte efecte speciale de scenă. Alături de VUNK, pe scena vor urca cvartetul de corzi Muse Quartet, trompetsitul Dan Nicolau, percuționistul Dan Incrosnatu, pianistul Bobby Stoica, iar la chitară se va afla Răzvan Ilie, fratele liderului VUNK, Cornel Ilie.

Concertul VUNK durează aproximativ 100 de minute și va fi deschis de Alexandra Ușurelu."

Recunosc ca ii apreciez pentru profesionalism si ii urmaresc de ceva timp datorita lui Cristian Florea care din cate tin minte a fost si la repetitii, si la concertul de la Promenada si apoi le-a fost si ambasador in orasul lui Focsani.

Ceea ce ma duce la titlul articolului. Puteti castiga o invitatie daca mergeti pe blog la Pustiul si le recomandati baietilor de la Vunk locuri sau lucruri pe care ar trebui sa le faca in Constanta.
Este evident ca eu i-as invita la un Free Tour Constanta cu mine daca le permite agenda incarcata din aceasta perioada. 

Tot in prezentarea lor mi-a placut introducerea :

"Numele (turneului) face referire la una dintre piesele preferate ale membrilor trupei, dar și la credința exprimată de către aceștia, că „România este mai mult decât o țară, este o lume”. "

Aveti si un filmulet dedicat Constantei cu amintirile personale ale baietilor despre Constanta
Alte detalii:
- locul evenimentului :Teatrul de Stat
- ora : 19.00
- preturi bilete: VIP : 120 lei ; Categoria 1: 70 lei ; Elevi/studenti: 40 lei ( va rugam sa prezentati la intrarea in locatie carnetul de elev/student)
- unde gasiti bilete:
  • La casele de bilete ale Teatrului de Stat
  • Cărturești – Blvd. Al. Lapusneanu, nr. 116C, City Park Mall, etaj 2 – Sky Level
  • Senia – Str. Ștefan Mihăileanu, nr. 7
  • în rețelele magazinelor Vodafone, Orange, Germanos, DOMO
  • în agențiile Perfect Tour
  • in oficiile Poștei Române
  • online pe http://iabilet.ro/

joi, 26 martie 2015

Targul de Mobila va aduce premiu un pat

Weekendul acesta la Pavilionul Expozitional din Mamaia puteti vizita Targul de mobila organizat de Camera de Comert si Industrie Constanta.
Si titlul promite si premii "Vino la targ si castiga patul anului 2015".
De fapt, acest targ este un 2 in 1 fiindca include sisi targul de dotari hoteliere si restaurante.
Dar cu siguranta  aveti de unde va inspira in decorarea casei.
Dupa cum v-am scris mai sus titlul targului vin si cu premii. Patul anului 2015 este oferit de prietenii de la Yuka Mobili pe care vi-i recomand in continuare cu caldura. Si exista si premiul 2 - o comoda si premiul 3 - o masuta de cafea.  Iar spatiul lor de prezentare de 70 de metri patrati este mai mult decat generos.
Tot ce trebuie sa faceti este sa mergeti la targ si completati un talon. Tragerea la sorti se va face duminica, 29 martie la ora 12.
Si vizita la targ si participarea la tombola sunt complet gratuite. 
Eu voi merge sa-mi incerc norocul :)




miercuri, 25 martie 2015

Saptamana Scoala Altfel - Parc Paradis Land

Si pentru ca a venit primavara si copiii au multa energie de consumat am o propunere pentru voi de iesit la aer liber. Chiar si copilul mare din mine trepideaza de energie cand ajunge in astfel de locuri.
Va invit sa incercati primul parc de aventuri deschis in zona litoralului - Parc Aventura Paradis Land, care se anunta a fi al doilea ca dimensiuni dupa cel din Brasov.

"Amplasat în pădurea Comorova din staţiunea Neptun, pe o suprafaţă de două hectare, parcul de aventură va însuma 11 trasee diferite ca mărime, grad de dificultate şi de aventură, jocuri de căţărare, tir cu arcul, airsoft, Petanq, trasee de tiroliene, trasee ridicate la înălţimi de peste zece metri.
Paradis Land va fi al doilea ca mărime din ţară, după cel de la Braşov, va fi deschis zece luni pe an şi se va afla sub emblema piraţilor. De aceea, mascota parcului este temutul Căpitan Barbarossa. Tarifele de intrare în Paradis Land vor fi cuprinse între 35 de lei pentru copii şi 50 de lei pentru adulţi."
sursa text: Mediafax

In perioada 3-12  aprilie puteti face rezervari dedicate pentru Scoala Altfel, iar apoi parcul ramane deschis pentru o tura de distractie oricand va doriti.
Va completez cu detalii din pliantul pastrat de la TTR Bucuresti.
- traseu Alb1 se adreseaza copiilor cu inaltimea intre 80-100 cm; traseu Alb2 pentru copii cu inaltimea intre 80-120 cm
- traseu Galben adresat copiilor si adultilor cu inaltime de minim 100 cm
- traseu Portocaliu adresat copiilor si adultilor cu inaltime de minim 120 cm
- traseu Verde1 si Verde2 adresate copiilor si adultilor cu inaltime de minim 140 cm; la cele doua difera doar inaltimea platformelor
- trasee Albastru, Indigo, Rosu si Negru adresate adultilor cu inaltimea de minim 160 cm si cu inaltimi ale platformelor pornind de la 9 metri si pana la maxim 12 metri
La alte activitati mi-au atras atentia :"sarituri in gol de la o distanta de 15 metri", trambulina, panouri de catarare.

Orarul pentru Saptamana Altfel va fi pe 7 serii : seria1: 9-11 ; seria2: 10-12 ; seria3: 11.30-13.30; seria4: 12.30-14.30; seria5: 14.00-16.00; seria6: 15.00-17.00; seria7: 16.30-18.30.
Rezervarile se fac la: office@paradisland.ro si +40 756 16 66 11





Saptamana Scoala Altfel - Micii astronauti la City Park Mall

Iata ca si un centru comercial (City Park Mall - site si Facebook) vine cu o propunere foarte interesanta : Copiii cuceresc spatiul!
(o mica nota personala de apreciere: initial vazusem doar un panou stradal, asa ca le-am trimis mesaj pentru  a cere detalii la care mi s-a raspuns foarte prompt)

Copiez din comunicatul lor de pe site:

"Cum particip la cea mai tare călătorie spațială?
Kids on the Moon este un eveniment dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani care se va desfășura în City Park Mall, între 3-27 aprilie. Copiii de pretutindeni sunt invitați să-și rezerve locul din timp pentru călătoria spațială, iar mai apoi să descopere o experiență de neuitat.
Evenimentul reprezintă o călătorie în lumea descoperirii spațiului, prin intermediul unei expoziții interactive în care copiii care se încadrează ca vârstă și personalitate, și sunt pasionați de astronomie sau activități educative, pot vedea și chiar experimenta senzații resimțite de astronauți adevărați. Scopul acestui eveniment este de a dezvolta interesul copiilor, dar și al părinților, într-un mod recreativ și educațional, față de evoluțiile tehnologice ce conduc la sporirea cunoștințelor despre Cosmos.
Cei mici se vor echipa în costume de astronaut și vor „călători” pe Lună, vor vizita o bază spațială, vor vedea cum arată o navă și un telescop spațial și vor afla numeroase informații despre planete și alte corpuri cerești.
Expoziția constă într-o călătorie în spațiu, împărțită în trei zone distincte:
Zona culturală - Aici copiii vor învăța cine a fost primul om care a pus piciorul pe solul lunar, în ce an a făcut acest lucru și numele navei sale spațiale, prin intermediul unor fotografii și al unei replici a costumului spațial al lui Neil Armstrong pe care l-a purtat în cadrul cuceririi spațiului.
Zona pământească - Este „punctul central” al evenimentului. Locul în care toate au un început și un sfârșit. Cei mici vor participa la o expozție de fotografii cu spațiul și vor interaționa cu un monitor care oferă informații interesante despre Cosmos.
Zona lunară - Aceasta este partea așteptată cu nerăbdare de către copii, cea în care au voie să poarte o cască spațială și să „pună piciorul pe sol lunar”. În modulul lunar, vor sări, se vor juca, se vor distra, vor visa, își vor pune imaginația la lucru... În acest loc, scopul faptic este de a se distra la maxim.
Pe parcursul experienței unice, cei mici vor descoperi planetele sistemului solar, se vor distra în locul special amenajat pentru joacă și vor participa la o expoziție de costume de astronauți pentru adulți.
City Park Mall vă invită să participați împreună cu micuții voștri astronauți într-o călătorie spațială de neuitat, unde veți putea desfășura toate aceste activități și multe alte surprize pe care le veți descoperi la fața locului. Tot ce aveți de făcut este să vă rezervați tichetul de călătorie și să pășiți într-un tărâm necunoscut.
Un tur interactiv se organizează pentru minim 15 copii, în baza unui bilet în valoare de 10 lei, achiziționat din City Park Mall .
Programul de acces este următorul:
Luni - Vineri - între 10:00 - 13:00 și 14:00 - 19:00
Sâmbătă - Duminică - între 12:00 - 20:00
Accesul la expoziție se face exclusiv prin rezervare la biroul Infodesk din City Park Mall
Adresa de e-mail: rezervari@city-park.ro
"

marți, 24 martie 2015

Saptamana Scoala Altfel la Muzeul de Istorie Constanta

Si Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie Constanta se pregateste pentru a intampina copii cu mici prezentari care sa starneasca interesul elevilor.
sursa foto: Constanta City Walking Guide


"Doamnelor și Domnilor Profesori și Părinți,
Cercetătorii și muzeografii Muzeului de Istorie Națională și Arheologie din Constanța s-au gândit la elevii și copii dumneavoastră care vor vizita instituția noastră în SĂPTĂMÂNA ALTFEL (6 – 12 aprilie 2015). Pentru ei, elevi de ciclu gimnazial și liceal, specialiștii noștri vor susține conferințe de scurtă durată (10 -15 minute) înainte de vizita în muzeu.
Temele propuse:
- dr. Valentina Voinea – De la lut la ceramică
- dr. Irina Nastasi – Covorul romanilor - mozaicul
- dr. Gabriel Talmațchi – Lumea monedei
- dr. Constantin Băjenaru – Lumea ascunsă a necropolelor
- dr. Cristina Talmațchi – Lumea anului 1000
- dr. Delia Cornea – Cum trăiau părinții noștri

Vă așteptăm cu drag!
Direcțiunea Muzeului"

Va invit duminica la Muzeul de Istorie

Datorita proiectului meu de Free Tour Constanta am sansa sa cunosc niste oameni extraordinari, pasionati si ei pe diverse domenii.
Iata ca dupa turul din 21 martie (povestit mai detaliat de ddumi.ro ) am avut ocazia sa il cunosc pe Radu, doctorand in istorie antica.
Asa ca la invitatia lui, va invit sa ne vedem duminica la Muzeul de Istorie si alaturi de Radu sa aflam multe detalii si povesti pentru fiecare exponat in parte. Radu a promis ca va fi rabdator sa raspunda la orice intrebare si turul va dura atata timp cat vom dori noi :)
Am stabilit ca ora de incepere ora 13. Iar taxele de intrare sunt: 20 de lei adulti si 10 lei copii / elevi.
Plus ca am inteles ca acum  au un stand atractiv de suveniruri (aviz amatorilor).
In functie de interesul manifestat si de feed back, vom mai organiza astfel de evenimente.

sursa foto: Constanta City Walking Guide

Saptamana Scoala Altfel - Fortele Navale Romane

In prima jumatate a lunii aprilie vor fi cateva zile de Scoala Altfel, unde copiii pot afla mai de aproape cum arata unele meserii si locuri de munca. 
O sa va mai vin si cu altfel informatii interesante pentur aceasta perioada, dar deocamdata va anunt ca si Fortele Navale Romane vor avea zile cu porti deschise dupa cum urmeaza:

"Constanţa:
– Ziua Porţilor Deschise în Portul Militar, în perioada 7-9 aprilie, în intervalul orar 09.00-14.00, la fregatele Regele Ferdinand şi la N.S. Mircea. La bordul fregatei vor fi organizate exerciţii demonstrative.
– Ziua Porţilor Deschise la Centrul de Scafandri, joi, 9 aprilie, în intervalul orar 09.00-15.00.
– Ziua Porţilor Deschise la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, în perioada 6-10 aprilie, în intervalul orar 09.00-14.00.
– Ziua Porţilor Deschise la Şcoala Militară de Maiştri Militari „Amiral Ion Murgescu”, în perioada 6-10 aprilie, în intervalul orar 09.00-14.00.
 

În perioada 6-10 aprilie, programul de vizitare a Muzeului Marinei Române va fi în intervalul orar 09.00-17.00. Accesul se va face conform tarifelor practicate, cu reducere 50% pentru grupurile organizate.

Mangalia:
– Ziua Porţilor Deschise în Portul Militar Mangalia, în perioada 7-9 aprilie, în intervalul orar 09.00-14.00, la Divizionul 50 Corvete şi Divizionul 150 Rachete Navale. La bordul navelor vor fi organizate exerciţii demonstrative.
– Ziua Porţilor Deschise la Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale, în perioada 6-10 aprilie, în intervalul orar 09.00-14.00. Se vor organiza ateliere interactive.


  Brăila:
– Ziua Porţilor Deschise în Portul Militar Brăila, în perioada 7-9 aprilie, în intervalul orar 09.00-14.00, la Divizionul 67 Nave Purtătoare de Artilerie şi Divizionul 88 Vedete Fluviale Secţia 1.


 Babadag:
– Ziua Porţilor Deschise la Batalionul 307 Infanterie Marină, în perioada 8-9 aprilie, în intervalul orar 09.00-14.00.
De asemenea, în perioada 6-7 aprilie, reprezentanţi din cadrul Batalionul 307 Infanterie Marină vor face vizite la liceele din Tulcea şi Babadag pentru a prezenta cariera militară.
 

Tulcea:
– Ziua Porţilor Deschise în Portul Militar Tulcea, în perioada 7-9 aprilie, în intervalul orar 09.00-14.00.
 

Vizitarea navelor militare poate fi făcută de către elevii cu vârste de peste 10 ani, pentru a se evita pericolele de accidentare la coborârea/urcarea scărilor dintre punţi.
Toate solicitările pentru vizitarea navelor din porturile militare trebuie să fie însoţite de tabele cu numele elevilor participanţi şi ale însoţitorilor acestora, persoanele adulte având consemnată seria şi numărul cărţii de identitate. De asemenea, trebuie menţionat şi un număr de telefon al unui cadru didactic, pentru stabilirea programului de vizită, în funcţie de numărul de vizitatori."
sursa informatii: Lumea Presei

luni, 23 martie 2015

Flashmob la inaltime

Va anuntam zilele trecute ca in weekend vom avea flashmob cu ocazia zilei Greciei (care-si sarbatoreste independenta pe 25 martie). Acum 2 ani s-a tinut in fata la City Mall si in articolul de atunci v-am spus si povestea farfuriilor sparte.
Daca tot a fost renovata zona istorica a orasului locul ales a fost Piata Ovidiu.
S-a adunat multa, multa lume si m-a bucurat acest lucru. Dar mi-am dat seama ca inaltimea mea nu imi va permite o vizibilitate prea mare de la sol, asa ca am decis sa urc in minaretul Moscheii Carol, mai ales ca stiam ca vor fi alti amici fotografi care sa faca fotografiile de la fata locului.
As fi vrut sa se inscrie mai multa lume in hore, sa iasa o hora mare cat piata, sa incercuiasca statuia lui Ovidiu. Poate pe viitor.

Un fotoreportaj de la sol puteti vedea la Constanta City Walking Guide (Facebook si blog).

Si video de pe Youtube - AirView plus inca unul aici
 Albumul meu de la inaltime il puteti vedea integral pe pagina de Facebook Constanta Free Tours si o mica selectie mai jos.
Eu am decis sa port port tricou luat amintire din Grecia, de fapt si esarfa e tot de acolo plus un pin micut cu steagul Romaniei :)








vineri, 20 martie 2015

Impresii Targul de Turism 2015

Ultima oara cand am vizitat un TTR a fost in 2006 sau 2007. Deci pot spune ca sunt cam 10 ani.Astfel incat am venit anul acesta foarte curioasa si cu asteptari mari. Unele asteptari s-au confirmat, altele nu.
De bine:
A fost mult mai mare, ma asteptam. 


Standul Happy Tour fiindca au luat spatiu separat, exterior. Au avut mici momente artistice, diverse personaje si jocuri pentru copii, le dadeau animalute din baloane, in interior erau degustari pentru adulti. Plus ca erau acolo primii, iti ramaneau in memorie.






sursa foto - Airlines Travel

sursa foto - Airlines Travel

Flota Christian Tour frumos aliniata, o pata de culoare care mi-a placut.

Standul Paradis Tours  care, pe langa ofertele pentru litoralul romanesc, promovau intr-un mod foarte frumos noul parc de aventuri Paradis Land pe care il vor deschide cat de curand. Voi reveni cu detalii separate despre el. Dar aveau un stand vesel si fete foarte zambitoare. Un album plin de detalii gasiti la Ovidiu. Alte albume gasiti la Hotel Capitol Jupiter si Chambres D'or, cei care au si aranjat decorul. Toate fotografiile sunt luate din cele 3 surse mentionate mai sus.




Standurile de la C1 care impresionau inca de la intrare, fiindca erau marile agentii acolo cu agenti multi, clienti multi. Era coplesitor un pic.

Standul Fibula, la fel de aerisit si el in asezare, promovand intens Turcia, dar nu numai. Si ii mentionez aici in special pentru ca fetele de acolo aveau si scaune si atunci nu aratau pleostite ca la alte standuri. Plus ca vreau sa ii felicit si sa le multumesc pentru papornita primita in care am colectat pliante si cataloage. Nu as fi reusit fara ea.
Si acolo am vazut cel mai elegant catalog de prezentare al unui hotel. Cred ca mi s-a facut dor de Turcia :)
sursa foto: InfoTravelRomania


Standurile din C3, parca, oricum sectiunea dedicata integral Romaniei.
Surpriza cea mai placuta ochiului a fost standul orasului Sinaia, foarte vesel datorita decorului si apoi am descoperit standul Prahovei unde am avut parte de o degustare de vin. Bun, Bun!





Dar si in rest am apreciat cateva standuri si pliantele pe care le ofereau, fiindca aveau informatii utile si actualizate (Cluj, Dambovita, "gazeta" Bazna, etc).









 
Un stand din Grecia care facuse un efort suplimentar de a pregati fluturas tradus in romana (grecesti vacante.com -  tradus din greek holidays) si care se vrea un fel de booking dedicat Greciei, unde poti face rezervare si discuta direct cu proprietarul. Foarte frumos, o sa ii am in vedere pe viitor.

Standul Macedoniei unde ofereau la degustare muraturi, branza si masline.

Singura firma de asigurari prezenta - Generali. Bravo lor!

Diverse produse conexe prezente cu standuri: pantofi, echipamente de sport, reviste de calatorii, etc. National Geografic oferea discount 50% pentru abonamentul pe un an. Dar eu sunt foarte incantata de seria de reviste "Descopera Romania" in care am cate un oras din tara si povesti interesante.















De rau:

Pre-eveniment chiar a scris Sorin de la Airlines Travel un fel de repros pre-eveniment dar si cu sugestii si cu care sunt de acord in totalitate.

Taxa la intrare pentru vizitatori. Serios? Pai nu platesc expozantii si vanzatorii de la tarabe suficient? Numaratoarea publicului vizitator se putea face  si fara cei 5 lei. Nu e vorba de suma ci de gest. Dar poate nu stiu eu si la Romexpo toate evenimentele sunt contra cost pentru vizitatori.

Si macar de banii aia daca ne-ar fi dat o harta minimalista de orientare fiindca eu nu sunt din oras, doar am mers cu valul dar tot mi-a luat cateva minute sa ma orientez la intrare si apoi in fiecare corp de cladire, mai ales ca erau 6 in total. Nu e vreun labirint si se trecea oarecum din unul in altul, dar m-ar fi ajutat la orientare in prima faza. Am gasit eu harta de mai jos, dar mi-ar fi fost util sa stiu asezarea generala a targului (sectiune mari operatori, sectiune Romania, sectiune alte tari, etc), m-ar fi ajutat la planificarea traseului, mai ales ca eu eram venita din alt oras si cu timp limitat.
Sursa: Povesti de Calatorie


Pagina Facebook TTR nu prea a fost actualizata, in primele zile de eveniment au fost ceva mai activi si de pe 13 martie nimic. Era mijloc de eveniment, aveau informatii pe alese de postat.

Oferte printate pe A4 simplu si taiate in A5 sau in 3 pliante. Aveau aspect de maculatura si cam asta cred ca s-a si intamplat cu ele dupa targ.

Oferte cu preturi pornind de la Revelion 2014. Pe bune?

De la standurile altor tari pliante in limba germana. Atat?

Standuri goale sau parasite si transformate ad-hoc in sectiune de aruncat hartii / ambalaje. De banii aia ar fi putut pune un personal de curatenie care sa viziteze periodic zona. Iar eu am fost la ora 11 dimineata, deci aproximativ la deschiderea zilei de targ, asa ca nu au nici macar scuza unei zile aglomerate, ar fi trebuit sa fie curatenia facuta de cu seara.

Multe fete chinuite pe tocuri, care stateau mult in picioare si lehamitea / oboseala se vedea clar pe fata lor.

Se dau multe, multe pliante, cataloage, etc. Prea putine standuri se gandesc si la faptul ca bratele noastre pot duce un numar limitat de brosuri si ca oboseste mana. Prea putini ofereau pungi. Nu cred ca e investitia asa de mare.

Sau ne putem gandi in avans si sa venim cu troller-ul, ca e si asta tot un fel de bagaj pana la urma :)