Translate

joi, 25 iunie 2015

Linii estivale transport Mamaia

Am eu si mici reprosuri sau sugestii pentru RATC, dar recunosc ca totusi se vede ca cineva isi da silinta sa se adapteze. Au oferit transport gratuit la Regatta de veliere din 2014, iar acum vor oferi transport gratuit si catre Aeromania 2015. Ideea cu plata calatoriei prin SMS nu e rea, desi are niste minusuri pe care le-am detaliat aici, sper  totusi ca lumea sa se foloseasca de aceasta optiune.
Asa ca va las aici detaliile aflate de pe pagina Asociatiei Litoral Delta Dunarii cu privire la noile trasee estivale pentru Mamaia pregatite de cei de la RATC:

"Incepand cu data de 25 iunie 2015, R.A.T.C. Constanta inaugureaza doua noi trasee estivale in statiunea Mamaia, astfel:
Traseul 1 - denumit DELFINUL cu plecare din 20 min in 20 min de la Pescarie pana la hotel Caraiman (Tabara Turist) si retur. Programul zilnic al traseului, inclusiv sambata si duminica va fi 5:50 - 22:10.
Traseul 2 - denumit SIRENA cu plecare din 20 min in 20 min de la Ciresica pe str. Cismelei, str. Dispensarului, b-dul Aurel Vlaicu statiunea Mamaia pana la hotel Caraiman si retur. Programul zilnic al traseului inclusiv sambata si duminica va fi 6:00 - 22:00.
Astfel pe portiunea Aqua Magic - hotel Caraiman - Aqua Magic timpul de succesiune al autobuzelor va fi de 10 min.
Autobuzele vor opri in toate statiile R.A.T.C. Constanta de pe traseele stabilite.
Din punct de vedere al tarifului/calatorie se va aplica tariful de 1,5 lei/calatorie.
Este considerata o calatorie circulatia pe portiunile: Pescarie - Hotel Caraiman sau retur si Ciresica - Hotel Caraiman sau retur.
Abonamentele toate liniile sunt valabile pe aceste noi trasee.
Toate gratuitatile si facilitatile sunt valabile conform legilor si actelor normative in vigoare.
De asemenea, tot cu data de 25.06.2015 R.A.T.C. Constanta va introduce si traseul Mamaia Estival deservit de autobuze etajate cu plecari la 45 min din Gara in program deocamdata intre 10:00 - 20:00 cu pauza intre 13:00 - 16:00. Functie de cerinte programul va fi rectificat.
Tariful pentru o calatorie va fi acelasi ca anul trecut, adica 4 lei.
In toate autobuzele de Mamaia se gasesc bilete de vanzare la conducatorii auto cu specificatia ca pentru cele de 4 lei pentru autobuzele etajate biletele se gasesc numai la conducatorii auto."

Puncte in minus: 
- linia etajata in continuare nu are bilete de hop on / hop off cu valabilitate de 3 sau 6 ore cum vazusem o informatie anul trecut
- eu inca mai sper si la un minim de harta pe aceste autobuze fiindca aici marea majoritate sunt turisti si ar fi bine sa stie si ei unde sunt si unde merg.

marți, 23 iunie 2015

Aeromania Tuzla 4 iulie 2015

Eu mi-am notat in calendar data de 4 iulie pentru evenimentul Aeromania organizat de cei de la Ras Aeroport Tuzla. A devenit deja o traditie, intotdeauna impresiile au fost de incantare maxima de la cei care au ajuns acolo dar pana acum ca un facut eram plecata din tara fix in perioada respectiva.
Iata ca repar acum pocinogul si mi-am lasat ziua complet libera  special pentru ei. Crema de protectie, palarie, apa plata si camera foto  - toate vor fi pregatite pentru ziua de 4 iulie.
Update: pentru cei care nu au masina proprie, exista transport asigurat de RATC. Autobuzele vor fi marcate cu afise "Cursa Speciala" si "#Aeromania".
Plecarile din Gara Constanta vor fi la orele: 15.00 , 15.30 si 16.00.
Plecarile de la Aerodrom vor fi la orele: 20.00 , 20.30 si 21.00.

De ce merita sa veniti? Pentru ca veti putea canta ca in copilarie "avion cu motor / ia-ma si pe mine-n zbor".(ma rog, poate voi nu, dar eu o sa cant cu siguranta alaturi de copii ;)  ). Pentru ca veti avea un spectacol complet si complex:
" acrobatie aeriana, concerte, targ de aviatie, expozitie de aeronave, masini de epoca si motociclete si multe altele.
La Aeromania 2015 si-au confirmat deja prezenta: 
*** Yakarii Acrobati – cu trei aeronave YAK 52, 
*** Jurgis Kairys – multiplul campion mondial de acrobatie aviatica, cu JuKa - dupa aventura din Marea Egee, unde a plonjat cu Suhoiul pe 24 septembrie 2014, 
*** Ali Ozturk – pilotul turc care zboara biplanul Pitts S-2 – numit “Purple Violet”, 
*** Lotul National de Acrobatie – cu 5 aeronave Extra – 300 si Extra 300 L, 
*** aeronavele apartinand REGIONAL AIR SERVICES (Diamond Da 20, Diamond DA 40, Diamond DA 42, Cessna 182, AN2 si Bell 206 B3, Cabri G 2 Aerospatiale Dauphin, Agusta 139 si AS 365 Dauphin), 
*** 3 avioane supersonice MIG 21 Lancer
*** U.M. 02040 Tuzla cu 3 elicoptere IAR 330 Puma naval,
*** parasutistii coordonati de Adrian Constandache
*** Blue Wings – cu 7 parasutisti ai Aeroclubului Romaniei (care vor face lansari din Airvan Ga8), 
*** John Balon – cu un balon cu aer cald, 
*** avioanele Incas – BN2A Islander si SuperCub YR-D0028 si altii.

Seara se va incheia, ca de obicei, cu surprize si mult asteptatul spectacol pirotehnic oferit de cele patru avioane jucand rolul de Air Bandits.

Simultan, pe scena asezata in fata zonei de evolutie a aeronavelor, se vor desfasura concertele lui Mihai Margineanu – fost elev al scolii de pilotaj REGIONAL AIR SERVICES si ale unor trupe de prestigiu international - al caror nume nu poate fi dezvaluit inca.

Publicul poate vizita zona alocata masinilor de epoca apartinand Retromobil, zona alocata motocicletelor, aeronavele in expozitie statica, balonul cu aer cald si multe altele.
Standurile vor gazdui si atractii pentru piloti si viitorii piloti – indiferent de varsta: de la Flying Toys, la produsele pentru profesionisti apartinand Pilotshop.

Pentru copii va fi amenajat si un spatiu de joaca supravegheat.

Intrarea generala este gratuita, dar exista si bilete VIP care asigura intrarea in prima linie a spatiului public, cu acces special in zona rezervata de terase si, optional, servicii incluse (zboruri si / sau salturi cu parasuta si Hangar party): cu preturi care incep de la 50 lei si ajung pana la 850 lei. Acestea pot fi achizitionate online prin Eventim si din magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas și Carturesti."
 
Ii felicit si ii admir pe cei de la Ras Aerport Tuzla pentru ca au un departament de comunicare foarte prompt si foarte activ, pentru ca sunt un operator privat care chiar face treaba si o face bine, dovada stand ultimul premiu luat.
De asemenea, anul acesta ofera si premii in invitatii VIP pe blogurile constantene, dar cum eu m-am apucat tarziu de treaba va trimit la ei sa va incercati norocul:
Ne vedem acolo!

Imaginatie dusa la superlativ - Raceanu Mihai Adrian "Welcome to my mind"

Fara nici un fel de pretentii de cunoscator am mai afirmat periodic ca imi place pictura. As putea  generaliza la arta, dar nu cred ca e cazul, mai am multe de invatat.
Si imi plac actiunile iesite cumva din conventional. De aceea si urmez cursul de pictura pe apa la Yunus Emre fiindca e altceva. De aceea imi place si cand fac origami sau handmade de orice fel sa fac la scara cat mai mare.
Asa ca expozitia din acest weekend stiu deja ca ma va face sa visez si mai mult. Picturile pe care le voi vedea vor avea dimensiuni care pornesc de la 70 x 50 cm.

" Intitulata “Welcome to my mind” , expozitia este o incursiune in mintea, sufletul si creatia talentatului artist Raceanu Adrian. Prin intermediul celor 20 de lucrari ce vor fi expuse publicul va lua parte la o interesanta si fascinanta calatorie in universul creat de artist. Un univers in care realitatea se combina cu imaginarul si pe alocuri chiar cu sacrul, pentru ca trebuie spus ca dincolo de lucrarile sale cu tenta Dali sau pop art, Raceanu Adrian a realizat inclusiv pictura bisericeasca. De asemenea trebuiesc remarcate o parte din lucrari in care a reusit sa integreze intr-un mod natural elemente traditionale romanesti cum ar fi ciobanul, instrumente muzicale traditionale si ii.
Nascut in Constanta, artistul are o expozitie permanenta in Sarasota, Florida si in prezent pregateste o expozitie in China."

Expozitia va avea vernisajul pentru presa si invitati vineri, cand o sa relatez de la fata locului, iar sambata si duminica 27 & 28 iunie este deschisa vizitei publicului. Ocazie rara, posibil unica, de a le admira de aproape.
Intrarea este libera , iar locul in care le puteti admira este Tomis Mall, etaj 1. Puteti urmari mai multe detalii pe pagina de Facebook.

Felicitari Zetu Harry - Urban Constanta pentru eveniment. Parteneri ai evenimentului : Tomis Mall, Koolmedia, ALIRA Vinul, Hotel Cherica, merglamare.ro, Activ4you.

joi, 11 iunie 2015

Evenimente Iunie - Ziua Iei la Constanta

Daca tot ne-am probat iile la SkirtBike le mai folosim inca o data si cu ocazia evenimentului de pe 24 iunie.
Initiatoarea acestui eveniment si cel mai infocat fan al iei romanesti este Simona Moon, care va poate invata si pe voi cusaturi romanesti si in special cele dobrogene. 
De asemenea la eveniment ii veti putea admira bluzele pe care si le-a cusut singura. How cool is that?
Ce-mi place mie la evenimentul acesta? 
Ca nu promoveaza tot costumul popular, ci doar bluza, ceea ce aduce bluza traditionala in zilele noastre. O face sa devina un accesoriu fashion modern si versatil. Incercati si voi alaturi de o fusta sau de o pereche de blugi si o sa imi dati dreptate. Si asa nu se vor pierde totusi piese frumoase din zestrea bunicilor fiindca ar fi si pacat.

Evenimentul de pe 24 va fi de fapt o imbinare de mai multe activitati, toate avand numitor comun ia romaneasca. Sufletul acestui eveniment este Simona Moon careia ii veti putea admira camasile dobrogene cusute chiar de manuta ei.


Cateva detalii :
"Constanta se alatura tuturor celor care iubesc Ia Romaneasca.
Pe 24 Iunie, Sezatoare Constanta, City Hub Biblioteca Colorata, Work At Home Moms Romania Constanta si Film Photography Constanta va invita in Piata Ovidiu sa sarbatorim aceasta zi impreuna.
Imbracate in camasi Romanesti brodate, fetele de la sezatoare si atelier va vor arata cum se lucreaza la o ie si ce reprezinta aceste cusaturi. Va vom prezenta si camasa traditionala de Dobrogea si motivele din aceasta zona.
Va fi o expozitie de fotografie a grupului Film Photography Constanta ce prezinta subiectul "Sanzienele in Urban".
Vor fi prezente la eveniment Suvenir din Dobrogea / Souvenir from Dobrogea si fetele de la SkirtBike Constanta.
Va invitam sa sarbatorim ziua Universala a Iei Romanesti pe 24 iunie incepand cu ora 17:00, in Piata Ovidiu."

In paralel, va exista si o expozitie de  fotografie  - aici eveniment Facebook - coordonata de sotul Simonei fotograful Radu Niculescu.
Si aici cateva detalii:
"Anul trecut Simona Moon a facut un eveniment pe facebook in urma caruia 12 domnisoare si doamne imbracate in ii s-au intalnit in Piata Ovidiu si am reusit sa le surprind in cateva fotografii pe film si digital.
Anul acesta am ajuns la concluzia ca trebuie sa facem un eveniment mult mai mare, in care vrem sa inglobam mai multe activitati prin care sa promovam si sa includem traditionalul intr-o forma moderna si usor de acceptat de catre tineret, printre care am introdus si fotografia.
Astfel, impreuna cu membrii grupului Film Photography Constanta, am organizat mai multe sedinte foto de tip street fashion, in care am incercat sa surprindem doamne si domnisoare imbracate cu ii romanesti, in mediul urban, modern. Cele mai bune fotografii din cadrul acestor sesiuni foto vor fi printate in format de 50/70 cm si vor fi expuse momentan in 4 spatii expozitionale: Piata Ovidiu (unde vom sustine si evenimentul organizat de Simona Moon: Ziua Universala a Iei), Dali Cocktail Bar, Cafeneau Noi si City HUB Biblioteca Colorata Etaj 3 Tomis Mall Constanta."

Update: in drumul vostru spre Piata Ovidiu va puteti opri si la Muzeul de Arta Populara fiindca aveti motive frumoase:
"Expoziţia „Cămaşa românească”, în care sunt prezentate cămăşi şi ii de patrimoniu, din toate provinciile istorice ale ţării: Transilvania, Banat, Oltenia, Muntenia, Moldova şi Dobrogea, ce oferă o imagine de ansamblu asupra evoluţiei în timp şi spaţiu a cămăşii femeieşti tradiţionale, până la ie, devenită o modă vestimentară a zilelor noastre.
În zilele de 24 şi 25 iunie, cu ocazia sărbătorii populare a Sânzienelor şi promovării „Zilei Universale a Iei”, în parcul din faţa muzeului va fi invitată una din cele mai cunoscute creatoare de ii din zona Breaza – Prahova, care va prezenta vestitele ii munteneşti brodate cu vechi motive tradiţionale.
Este vorba despre o femeie meșter, Ecaterina Oproiu, care va face și demonstrații de țesut"


Si fiindca o sa inceapa sa va placa in ie (stiu eu) va puteti opri si la ceainarie la Agora care de la ora 19 va asteapta cu un eveniment frumos cu muzica si poezie. Iar cand ajungeti acolo neaparat sa incercati dulciurile extraordinare facute de Julide. Sunt excelente si am incercat cam din toate cred, asa ca stiu de ce vi le recomand :) 
Va las si aici detalii:
"Dragi domnite si flacai , va asteptam in ceainarie sa redescoperim impreuna obiceiuri si traditii romanesti .
Obiceiul casei ( ceainariei ) este ca fiecare sa caute in lada cu zestre a bunicii si sa aduca in ceainarie . costume , obiecte , povesti , cantece , obiceiuri . Veniti si impartasiti cu noi aceste lucruri .
Si pentru ca suntem pe un taram multicultural va asteptam pe toti : romanii , turcii , tatarii , aromanii , lipovenii si toate etniile ce traiesc in buna intelegere si armonie in aceasta zona .
Avem muzica , poezie , dulceturi de casa si multa dragoste .
Veti gasi pe langa o poala -n brau , o pita armaneasca , o baclava , un suberek.... si multe , multe surprize."

Evenimente Iunie Constanta - Cinema in aer liber - Nomad Film Festival

Luna iunie este cu adevarat o luna de vara fiindca e plina de evenimente care de care mai frumoase si colorate.
Daca anul trecut in iulie am avut in oras Caravana Metropolis iata ca acum vom avea Nomad Film Festival.

Intrarea este gratuita, iar locul ales il salut cu tot dragul, fiindca este Piata Ovidiu.
Asta este o confirmare ca zona centrului istoric incepe sa devina centrul activitatilor culturale frumoase din oras, ceea ce nu poate decat sa ma bucure.
Cei de la Nomad au creat si un eveniment pe Facebook si separat puteti gasi si pe site programul filmelor pregatite.


Proiecțiile încep la ora 21:00 în Piața Ovidiu.

Marti, 23 iunie

Gyuri (regia Andrei Dăscălescu) – scurtmetraj
Aferim! (r. Radu Jude) - câștigător al Ursului de argint pentru cel mai bun regizor la Berlinale 2015 este unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani. Aferim! este un un film istoric a cărui acţiune are loc în Ţara Românească în 1835 și spune povestea zapciului Costandin care, însoţit de fiul său, caută un rob fugar.
 
Șukar san (regia Andriana Oborocean) – scurtmetraj

**********************************

Miercuri, 24 iunie

Tot mai mica Italie (regia Jean-Lorin Sterian) – scurtmetraj
Pașaport de Germania (r. Răzvan Georgescu) - a primit trei nominalizări la Premiile Gopo. Puţină lume ştie că, în timpul Războiului rece, România a vândut Germaniei de Vest peste 250,000 de etnici germani. Hein Günther Hüsch, negociatorul secret al Germaniei, venea la Bucureşti cu valiza plină de bani pentru a cumpăra libertatea oamenilor. Un astfel de caz a fost şi cel al lui Erika Lazăr, care a trebuit să se adapteze noilor reguli ale capitalismului după ce a fost cumpărată cu 47.000 de mărci germane. Filmul narează cinematografic povestea aranjamentului ascuns dintre serviciile secrete ale celor două state şi dezvăluie întâmplările prin care au trecut personajele implicate în acest proces.
The Hashtag Film (regia Andreeas Novacovici) – scurtmetraj

********************************** 

Joi, 25 iunie

Iulian, a true story (regia Alex Mironescu) – scurtmetraj
Sunt a ta (r. Iram Haq) - film în selecția oficială la Toronto IFF și care a primitSpecial Mention of the Jury la Les Arcs 2013). Mina, o mamă singură, trăieşte în Oslo împreună că fiul ei de şase ani Felix. Norvegiană de origine pakistaneză, Mina are o relaţie complicată cu familia şi caută mereu dragostea în relaţii cu bărbaţi diferiţi. Din păcate niciuna dintre aceste relaţii nu dă semne că va fi foarte longevivă. Când Mina îl întâlneşte pe Jesper, un regizor suedez, se îndrăgosteşte de el până peste cap.
Dinainte (regia Radovanovici Delia, Cosmin Sandu) – scurtmetraj

********************************** 

Vineri, 26 iunie

Li Chinezu (regia Liviu Crăciun) – scurtmetraj
Trenul vieții (r. Radu Mihăileanu - premiul FIPRESCI pentru cel mai bun film de debut la Veneția 1998, Premiul publicului pentru un film internaţional la Sundance 1999). Într-o seară a anului 1941, Schlomo, nebunul satului, aduce consătenilor săi din shtetl o ştire cumplită: germanii ucid şi deportează spre destinaţii necunoscute locuitorii evrei din shtetl-urile vecine. În curând, şi sătucul lor va avea aceeaşi soartă. Imediat, Consiliul Înţelepţilor se reuneşte. Trebuie să găsească o soluţie pentru a-şi salva comunitatea! În zorii zilei, ideea salvatoare îşi face apariţia, chiar din gura nebunului: pentru a scăpa de nazişti, vor organiza un tren fals de deportaţi!
Whites (regia Ioan George Pancencu, Robert Casmirovici, Alexandru Iacob) – scurtmetraj

********************************** 

Sâmbătă 27 iunie

Elvira (regia Norbert Fodor, Ioana Lascăr) – scurtmetraj
Toto și surorile lui (f. Alexander Nanău) - Grand Jury Prize la Angers EFF 2015, Silver Eye Award pentru Cel mai bun documentar la Jilhava IDFF) spune povestea lui Totonel, un puşti de 10 ani din Ferentari. Câtă vreme mama lui e în puşcărie pentru trafic de droguri, Toto locuieşte cu surorile lui mai mari, Andreea şi Ana, şi cu un şir lung de unchi, vecini şi utilizatori de droguri din cartier. Singura lui „supapă de aer” centrul de sprijin unde face şcoala şi unde descoperă dansul hip-hop în timp ce, la rândul lor, surorile lui adolescente îşi caută şi ele locul în lume şi se maturizează, fiecare în felul ei, înainte de vreme.
Mo Drom (regia Cătălin Cazacu) – scurtmetraj

********************************** 

Duminică 28 iunie

Brigada neagră (regia Andrei-Nicolae Teodorescu) – scurtmetraj
Drumul păsărilor (r. Klara Trencsenyi, Vlad Naumescu) - Best Romanian Documentary la ASTRA 2009). În Delta Dunării, la Periprava, bătrânii mor, iar tradiţiile se pierd. Comunitatea de lipoveni, alcătuită din credincioşi de rit vechi, a rămas fără preot. Bătrânul preot e bolnav, ţintuit de mult la pat, iar cel tânăr, ales de săteni, nu îşi poate îndeplini misiunea fiindcă nu e însurat şi nici nu se mai găseşte o fată dispusă să devină preoteasă. Înmormântările sunt oficiate de diacon în lipsa preotului, şi tot fără preot se ţin slujbele de Paşte sau de Crăciun. Sătenii îşi amintesc cum atunci când erau copii şi se auzeau strigătele prizonierilor pe Dunăre, părinţii îi minţeau că nu e nimic, doar ţipătul păsărilor.
The light that memory lends to things (regia Ana Maria Vîjdea) – scurtmetraj

Evenimente Iunie - Skirt Bike Constanta

Fiindca anul acesta nu am mai apucat sa va fac articol cu evenimentele lunii de vara, care totusi sunt cele mai pline de la noi, o sa va prezint printre picaturi cele care imi sunt mie dragi si unde voi incerca sa fiu si eu prezenta.
Incep in ordine cronologica cu SkirtBike Constanta - 21 iunie 2015.
Acum 2 ani am participat din postura statica (nu stiu sa merg pe bicicleta, eu inca visez la un triciclu frumos) si probabil tot pe partea organizatorica le voi ajuta si acum pe fete. Cel putin asta mi-e planul, dar sunt solicitata pentru Free Tour Constanta destul de mult vara aceasta asa ca voi jongla cu succes ca sa fiu prezenta si utila peste tot.
Pentru detalii aveti evenimentul Facebook.
Traseul este: Palatul Copiilor - Str. Soveja - Bdul Mamaia- Bdul Tomis - Bdul Ferdinand - Bdul Mircea - Bdul Mamaia - Bdul Tomis - Bdul Lăpușneanu - Str. Soveja - Palatul Copiilor.

Pentru inscrieri folositi documentul acesta. Va recomand sa folositi documentul de inscriere, vine cu ceva cadouri ;)
De asemenea, au un parteneriat cu Star Bike care ofera doritoarelor discount pentru inchirierea de biciclete pe toata luna iunie.
 

Dress code: ie si buna dispozitie.

Alte detalii :
"Anul acesta, pe lângă promovarea unui mod de viață sănătos la SkirtBike, sărbătorim și Ziua Internațională a Iei ( pe 24 iunie, de Sânziene, se va sărbători Ziua Internațională a Iei, o mișcare începută în mediul online de comunitatea numită La Blouse Roumaine. Ea îi unește pe toți iubitorii iei românești, de pretutindeni ), eveniment pe care îl celebrăm al doilea an consecutiv pe biciclete, promovând astfel frumosul nostru port tradițional.
Vom avea şezătoare, un concept la care pot lua parte chiar şi fetele care nu pedalează. Ideea Simonei Moon de a organiza ateliere de cusături românești la Constanța a fost susținută și de Asociația „Work at Home Moms”, filiala Constanța. Multe mame și-au găsit aici vocația.
În ultimii ani, ia românească a ajuns un element puternic în moda internațională, și o ținută adorată chiar și de vedetele de la Hollywood.
Așadar, pe data de 21 iunie dress code-ul de la SkirtBike va fi ia națională.
Ȋn colaborare cu Poliţia Rutieră vom organiza pentru copiii sub 14 ani un concurs de tip circuit, care se va desfășura în parcarea de la Palatul Copiilor. Vor fi premiați cei mai iscusiți biciclişti care ne demostrează că respectă regulile de circulaţie.
Ne străduim să educăm tânăra generaţie de biciclişti, astfel agent-şef adjunct Cristina Vasile din cadrul Compartimentului de Informare şi Educaţie Rutieră al Serviciului Poliţie Rutieră Constanţa, ne va prezenta o serie de obligaţii şi drepturi ale bicicliştilor."

marți, 9 iunie 2015

Ziua Mediului ar trebui sa fie in fiecare zi

Data stabilita ca fiind Ziua Internationala a Mediului este 5 iunie. Dar cum pe mine aceasta zi m-a prins in deplasare compensez acum. Fiinda oricum sunt de parere ca trebuie sa avem grija de mediu si de noi in fiecare zi prin actiuni constante si marunte si nu doar declarativ si demonstrativ.
La intoarcere ma astepta un pachet frumos de la Tupperware cu o sticla si un port sandwich, plus brosuri de prezentare produse si o scrisorica care ma intreba in ce bula vreau sa traiesc. Si mi-au placut inca de acolo, fiindca eu am o vorba de mult ca eu am propria mea bula pe care intentionez sa o pastrez cat mai roz :)


Ce-mi mai place la ei:
- ca promoveaza recipiente functionale, care sunt bazate pe cercetari continue si ofera garantia calitatii
- ca pe 5 iunie au contribuit activ la inlocuirea recipientelor de plastic vechi sau patate cu altele noi
Din pliantul de gratar am retinut deja si am pus deoparte retetele de Marinada pentru pui si pentru legume, pe care cu siguranta le voi incerca in viitorul apropiat.



Pentru cei interesati de produsele Tupperware va puteti indrepta in Constanta la : Sediul DIAMANT, distribuitor autorizat TUPPERWARE, Str. Dezrobirii nr 101, Persoana de contact:  Mia Lupea. Telefon: 0722433277

Si mai am o provocare de indeplinit din partea lor si maine ma achit de ea dandu-va sarcina si voua sa imi spuneti cum ajutati mediul. Eu am decis sa ajut bula mea mica si verde in acest caz, adica zona blocului meu care are o tufa superba de trandafiri in fata si 2 copacei proaspat plantati alaturi. Asa ca ii voi ajuta cu niste apa din noul recipient. Pe care, apropo, il voi pune apoi la bagajul de sala fiindca acum realizez ca se cerea schimbata si sticla mea de apa pentru sala. Asta ca tot mi-a placut si formula lor de incheiere din scrisoare: "Pastraza-ti sanatatea si planeta in forma!". Asa e! De noi depinde!