joi, 11 iunie 2015

Evenimente Iunie Constanta - Cinema in aer liber - Nomad Film Festival

Luna iunie este cu adevarat o luna de vara fiindca e plina de evenimente care de care mai frumoase si colorate.
Daca anul trecut in iulie am avut in oras Caravana Metropolis iata ca acum vom avea Nomad Film Festival.

Intrarea este gratuita, iar locul ales il salut cu tot dragul, fiindca este Piata Ovidiu.
Asta este o confirmare ca zona centrului istoric incepe sa devina centrul activitatilor culturale frumoase din oras, ceea ce nu poate decat sa ma bucure.
Cei de la Nomad au creat si un eveniment pe Facebook si separat puteti gasi si pe site programul filmelor pregatite.


Proiecțiile încep la ora 21:00 în Piața Ovidiu.

Marti, 23 iunie

Gyuri (regia Andrei Dăscălescu) – scurtmetraj
Aferim! (r. Radu Jude) - câștigător al Ursului de argint pentru cel mai bun regizor la Berlinale 2015 este unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani. Aferim! este un un film istoric a cărui acţiune are loc în Ţara Românească în 1835 și spune povestea zapciului Costandin care, însoţit de fiul său, caută un rob fugar.
 
Șukar san (regia Andriana Oborocean) – scurtmetraj

**********************************

Miercuri, 24 iunie

Tot mai mica Italie (regia Jean-Lorin Sterian) – scurtmetraj
Pașaport de Germania (r. Răzvan Georgescu) - a primit trei nominalizări la Premiile Gopo. Puţină lume ştie că, în timpul Războiului rece, România a vândut Germaniei de Vest peste 250,000 de etnici germani. Hein Günther Hüsch, negociatorul secret al Germaniei, venea la Bucureşti cu valiza plină de bani pentru a cumpăra libertatea oamenilor. Un astfel de caz a fost şi cel al lui Erika Lazăr, care a trebuit să se adapteze noilor reguli ale capitalismului după ce a fost cumpărată cu 47.000 de mărci germane. Filmul narează cinematografic povestea aranjamentului ascuns dintre serviciile secrete ale celor două state şi dezvăluie întâmplările prin care au trecut personajele implicate în acest proces.
The Hashtag Film (regia Andreeas Novacovici) – scurtmetraj

********************************** 

Joi, 25 iunie

Iulian, a true story (regia Alex Mironescu) – scurtmetraj
Sunt a ta (r. Iram Haq) - film în selecția oficială la Toronto IFF și care a primitSpecial Mention of the Jury la Les Arcs 2013). Mina, o mamă singură, trăieşte în Oslo împreună că fiul ei de şase ani Felix. Norvegiană de origine pakistaneză, Mina are o relaţie complicată cu familia şi caută mereu dragostea în relaţii cu bărbaţi diferiţi. Din păcate niciuna dintre aceste relaţii nu dă semne că va fi foarte longevivă. Când Mina îl întâlneşte pe Jesper, un regizor suedez, se îndrăgosteşte de el până peste cap.
Dinainte (regia Radovanovici Delia, Cosmin Sandu) – scurtmetraj

********************************** 

Vineri, 26 iunie

Li Chinezu (regia Liviu Crăciun) – scurtmetraj
Trenul vieții (r. Radu Mihăileanu - premiul FIPRESCI pentru cel mai bun film de debut la Veneția 1998, Premiul publicului pentru un film internaţional la Sundance 1999). Într-o seară a anului 1941, Schlomo, nebunul satului, aduce consătenilor săi din shtetl o ştire cumplită: germanii ucid şi deportează spre destinaţii necunoscute locuitorii evrei din shtetl-urile vecine. În curând, şi sătucul lor va avea aceeaşi soartă. Imediat, Consiliul Înţelepţilor se reuneşte. Trebuie să găsească o soluţie pentru a-şi salva comunitatea! În zorii zilei, ideea salvatoare îşi face apariţia, chiar din gura nebunului: pentru a scăpa de nazişti, vor organiza un tren fals de deportaţi!
Whites (regia Ioan George Pancencu, Robert Casmirovici, Alexandru Iacob) – scurtmetraj

********************************** 

Sâmbătă 27 iunie

Elvira (regia Norbert Fodor, Ioana Lascăr) – scurtmetraj
Toto și surorile lui (f. Alexander Nanău) - Grand Jury Prize la Angers EFF 2015, Silver Eye Award pentru Cel mai bun documentar la Jilhava IDFF) spune povestea lui Totonel, un puşti de 10 ani din Ferentari. Câtă vreme mama lui e în puşcărie pentru trafic de droguri, Toto locuieşte cu surorile lui mai mari, Andreea şi Ana, şi cu un şir lung de unchi, vecini şi utilizatori de droguri din cartier. Singura lui „supapă de aer” centrul de sprijin unde face şcoala şi unde descoperă dansul hip-hop în timp ce, la rândul lor, surorile lui adolescente îşi caută şi ele locul în lume şi se maturizează, fiecare în felul ei, înainte de vreme.
Mo Drom (regia Cătălin Cazacu) – scurtmetraj

********************************** 

Duminică 28 iunie

Brigada neagră (regia Andrei-Nicolae Teodorescu) – scurtmetraj
Drumul păsărilor (r. Klara Trencsenyi, Vlad Naumescu) - Best Romanian Documentary la ASTRA 2009). În Delta Dunării, la Periprava, bătrânii mor, iar tradiţiile se pierd. Comunitatea de lipoveni, alcătuită din credincioşi de rit vechi, a rămas fără preot. Bătrânul preot e bolnav, ţintuit de mult la pat, iar cel tânăr, ales de săteni, nu îşi poate îndeplini misiunea fiindcă nu e însurat şi nici nu se mai găseşte o fată dispusă să devină preoteasă. Înmormântările sunt oficiate de diacon în lipsa preotului, şi tot fără preot se ţin slujbele de Paşte sau de Crăciun. Sătenii îşi amintesc cum atunci când erau copii şi se auzeau strigătele prizonierilor pe Dunăre, părinţii îi minţeau că nu e nimic, doar ţipătul păsărilor.
The light that memory lends to things (regia Ana Maria Vîjdea) – scurtmetraj

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu