Translate

marți, 22 ianuarie 2013

Cutia cu povesti

De-a lungul timpului si cu cat s-au acumulat mai multe vacante au inceput sa se adune  si micile amintiri pe care am decis sa le pastrez. Si sunt din cele mai variate posibil.  Iar amintirile sub forma pozelor o sa incerc sa nu le includ aici, ci doar pe cele fizice. Desi si pozele au inceput sa se adune si sa incarce calculatorul care cere cu disperare un hard extern dedicat (spre exemplu acum nu gasesc pozele de la Roma).
 Cu ocazia acestui articol m-am gandit ca amintirile fizice ar merita un loc al lor, ceva de genul ca pe vremuri cand doamnele pastrau scrisorile din tinerete legate cu panglica intr-o cutiuta ascunsa in iatac :) Ghidurile si albumele foto au deja raftul lor, fiindca la poze am asa o nostalgie a albumelor fizice astfel incat periodic scot cate o tura de poze pe vacante si ani si le si pun cate o eticheta mica cu perioada si locatia. (little control freak? neeeh, nu recunosc nimic :D  )


Un alt motiv care m-a facut sa ma gandesc la o cutie unde sa le asez pe fiecare, pe vacante notate si datate este faptul ca am reusit sa ratacesc biletul de la mocanita de la Viseu ... si era din cel vechi dreptunghiular de carton care fusese si compostat de controlor :(

Si asa mi-am dat seama ca am trecut de la stadiul de turist la cel de calator informat :D

Sa incercam un mic inventar organizat:

La magneti stau slab, pentru ca multi ani una bucata sot nu vroia sa incarce frigiderul  dar la un moment dat a facut un declic si a decis ca ar fi frumos sa avem o panoplie de magneti de prin locurile pe unde ajungem, asa ca de acum sanatosi sa fim si sa bifam cat mai multe locuri noi ca sa marim colectia.
Sibiu

Veliko Turnovo

Roma
La carti postale e ceva mai bine, au inceput sa se adune desi nici nu realizasem cate am luat pana acum. Cred ca de acum o sa am o noua grija pe langa cea a magnetilor, fiindca oricum o aveam si pana acum doar ca luam magneti de dat cadou. :)
Sibiu

Turcia

Turcia






Bilete si pliante de prin diverse locatii.
Bilete intrare termele lui Caracalla

Harta tur autobuz Roma

Bilet parcare Sofia - catedrala Nevski

2 in 1 - vederi si mini-harta cu obiective Sofia

Interior harta obiective Sofia

Bilete muzee Sofia si Veliko Turnovo

Bilet acces pe scari San Pietro - Vatican

Bilete Bruckental Sibiu

Pliant cu informatii biserica fortificata Cisnadie
Pliant Muzeu Astra - Sibiu
  In Turcia in apropiere de Efes in 2006 am oprit la un magazin specializat in vanzare de obiecte lucrate in semipretioase si i-am marit colectia de oua soacrei.

 De la Balchik mi-a placut mult acest album foto din frunze presate si sfoara, o fi made in China, nu stiu, pare handmade, se vede ca e muncit.. Inca nu am decis ce poze voi pune inauntru dar cel mai probabil voi face o selectie din vizitele chiar de acolo (pana acum au fost 3 in perioade diferite din ani diferiti ceea ce automat m-a facut sa apreciez de fiecare data locatia din alta perspectiva, unghiuri noi).
Fata

Spate
 De pe drumul de Sofia spre Veliko Turnovo, in 2012, la un magazin de ceramica am luat o chestie care se vrea scrumiera, nu ca se va fuma vreodata in ea :-)))


 Am mai pastrat un con  de brad din padurile de langa Sofia pe muntele Vitosha cand ne-am aventurat si noi la o plimbare de 2-3 ore singuri. Stiu ca mai pastrasem si ceva ghinde si castane dar cred ca intre timp am renuntat la ele.

Dar fiindca sunt fata si nu ma mai satur de accesorii cele mai dragi amintiri imi sunt acestea:

Geanta textil Antalia 2007 - si ce si-a facut si inca-si mai face treaba, mi-e draga si acum in fiecare vara. Tot de atunci si tot de acolo a mai existat o geanta din textil pe care am hamalit-o puternic la munca asa ca si-a dat sfarsitul si a cedat dupa aprox 5 ani.

Poncho lana luat de la o oprire pe autostada in Turcia in 2008 - mi-a placut mult de cand am pus mana pe el si am simtit cat era de gros, din lana 80%. De atunci il tin la masina si il folosesc la nevoie si urgenta. Poza de mai jos este de la ultima baie din 2012, in septembrie, cand ne-a prins si ploaia si baia a fost cu atat mai placuta.
Bratara de Paltinis-Sibiu 2012 - fiindca era vesel colorata. Punct. :)))

 Esarfa de Sulina 2005 - asta e luata doar pentru ca mi-au placut culorile. Acelasi punct ca mai sus :)))

Iar podiumul este impartit de acestea :

Pashmina de Bodrum - 2006 - luata de nevoie initial fiindca incepuse sa ploua si era octombrie astfel ca pana si acolo era ploaie rece de toamna, desi erau 25 de grade. Si desi de atunci mi-am mai luat multe pashmine , esarfe, etc asta inca imi e cea mai draga...si parca tot ea e cea mai calduroasa. 

Palaria mea de fetru de la Roma - 2012, imi doream de ceva timp astfel de palarii dar cele din tara nu ma satisfaceau la calitate si culori...iar de la Roma as fi plecat cu zecile de culori si modele pe care le-am gasit intr-unul din magazine undeva pe stradutele dintre Fontana si Trevi spre Panteon.

Si o alta esarfa / pareo pe care am primit-o suvenir din Bali in 2011 de la "my sister from a different mother" cum ne zice sotul meu, fiindca este de fapt verisoara lui, noi doar ne-am gasit si gandim n'sync :D


Sunt curioasa cum mi se vor schimba pespectivele in materie de suveniruri in 5 ani :D

Acest articol face parte din seria de articole dedicate amintirilor dragi si suvenirurilor aduse din calatorii scrise de unii dintre cei mai buni bloggeri de travel din Romania. Va invit, deci sa cititi si articolele scrise de:
4 - Bialog
9 - Funtur

Si desi nu e din blogosfera de turism ne-a arat coltul ei de suveniruri - Tomata cu scufita 

12 comentarii:

  1. Hai, că l-ai pigulit frumos! :)
    Interesant albumul din frunze şi sfoară (dacă zici tu, noi vedem şopârle călcate de tramvai, parcă)...

    RăspundețiȘtergere
  2. aha, e ceva soparla acolo pe coperta, dar mi-a palcut mult ca e facuta numai din nervuri de frunze :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Intr-adevar albumul acela este foarte dragut! Dar imi place foarte tare si geanta :)
    Faina colectia ta :)!

    RăspundețiȘtergere
  4. WoW, cate lucruri faine ai pastrat! Magnetul acela din Sibiu l-am vazut si eu ultima data cand am ajuns in fosta Capitala Culturala Europeana si m-am abtinut cu greu sa nu-l iau. Mi se pare ca poza arata chiar foarte bine si era de calitate fata de ce imagini am vazut,in general, pe magneti. Iar biletul de intrare la Brukenthal mi-a placut si mie foarte mult, asa ca l-am pastrat si eu in "seif"

    RăspundețiȘtergere
  5. da, si mie mi-a placut mult imaginea Sibiului, mi s-a parut reprezentativa; si erau mai multe modele, cu greu m-am decis la unul :D. La bilete am devenit deja selectiva, le pastrez doar pe cele la care si-au dat silinta sa faca ceva frumos dintr-un simplu bon fiscal.

    RăspundețiȘtergere
  6. Vrei sa te ajut cu poze cu colectia de magneti pe care o detin eu din calatoriile voastre? :))Ca umplu jumate de frigider numai din cele primite de la tine :D :*

    RăspundețiȘtergere
  7. deci numai bine cand umplem frigiderul actual e timpul sa iei frigider mai mare :)))

    RăspundețiȘtergere
  8. Oh vai dar ati adunat cateva chestioare!:) Noi avem doar frigiderul plin de magneti in rest.... am tot dat. :P

    RăspundețiȘtergere
  9. da, eu sunt cotofana responsabila, recunosc :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Hehehehe, parca am vazut cutia mea cu amintiri :D Super frumos.. ahhh am devebnit un pic nostalgica si abea astept sa dau o fuga pe undeva:D

    RăspundețiȘtergere
  11. si mie mi-a facut cest articol pofta de plecat iar :)

    RăspundețiȘtergere