Translate

vineri, 31 octombrie 2014

Saptamana Yuka - ep.3 - stiluri de amenajare

In primul articol v-am trecut succint prin colectiile Yuka
In al doilea v-am facut o trecere in revista a culorilor de baza.
Iar acum va vin cu o noua lectie retinuta din inatlnirile noastre amicale de la showroom-ul Yuka. 
Articolul cu nr. 4 va detalia din culisele discutiilor pe partea de design si cum arata fabrica din interior.
Si separat un album cu toatele fotografiile facute de-a lungul timpului.
De data aceasta am aflat principalele stiluri de amenajare.
Ia sa vedem cate stiati voi din informatiile pe care vi le sintetizez eu acum mai jos:
 1. Stilul English Country : culori vii, stralucitoare ; lemn piatra, fier ; textile florale, brodate ; portelan, sfensnice, perne, franjuri ; pereti tapetati



2.  Stilul Mediteraneean : coasta estica a Europei ; casual, mobila rustica, pereti albi ; placi de teracota, piatra, lemn ; accente de culoare care vin de la natura: rosu, galben, portocaliu - de la soare si apus, verde in multiple nuante de la apa, mov si albastru de la flori


3. Stilul Art Deco : nuante deschise, luminoase alaturi de nuante contrastante ; culori calde, linii curbe


4. Stilul Art Nouveau : curbe alungite, detalii naturale, motive vegetale ; nunate palide (verde oliv, galben mustar) cu accente de culoare (violet, indigo). Un stil total care s-a impus in multe arte vizuale: arhitectura, design interior, moda, pictura, afise si ilustratii.


5. Stilul Contemporan : linii moi, curate, forme rotunjite, siluete fine ; simplitatea liniei si a formei. Imprumuta cate putin din fiecare stil, dispar covoarele incarcate, imprimeurile florale, dispare si simetria.


6. Stilul Glamour : aparut in anii '20, expresie a feminitatii, frumusetii, seductie, luxului. Se folosesc culori tari, sidefate, perlate, stralucitoare, mayteriale pretioase, tapet, mobilier in stil florentin sau baroc.


7. Stilul Japonez: minimalism, simplitate, flexibiltate; lumina difuza, culori naturale, linii drepte.


8. Stilul Rustic : aici pot exista mici diferente date de influenta zonei (franceza, engleza, toscana, romaneasca, etc). Lemn masiv, aer usor antichizat, semineu, senzatie de confort.

9. Stilul Scandinav : culoare dominanta alb, elemente naturale (lemn, pluta, bumbac), senzatie de spatiu larg, mobila putina, luminozitate.


10. Stilul Toscan : ideea de confort, caldura, apropierea de natura, atmosfera romantica, accesorii metalice.


Eu v-am rezumat doar 10 din cele 20 de stiluri despre care am invatat noi la acea intalnire. Mai trebuie lasate si mici secrete, nu? Plus de asta, sunt atat de multe detalii incat e greu sa le retinem pe toate.
Acum, toate cele prezentate, culorile de baza si stilurile de amanajare, sunt pana la urma niste date seci si reci. De aici incolo incepe adevarata magie. Fiindca pornind de aici intervine amprenta personala, care e unica.
Si care poate fi imbunatatita de oamenii potriviti la locul potrivit. In cazul asta ma refer la designeri, fiindca desi uneori poate avem anumite idei in cap ele nu se potrivesc spatiului pe care il dorim amenajat sau poate nu se foloseste spatiul respectiv la adevarata capacitate.
De aceea, sfatul meu este sa cereti sfatul unui om cu pregatire, cu ochiul ceva mai format care paote avea o vedere de ansamblu care noua ne scapa in faza initiala.
Si inchei si acum aducandu-va aminte ca exista un concurs cu premii pentru cititori. Va astept cu intrebari, curiozitati si impresii in comentarii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu