Translate

luni, 2 septembrie 2013

My Mountain Top

Titlul este inspirat din filmul "Friends with benefits" (ghinion, sunt fata, ma uit la filme romatinco-siropoase si ma mai si inspira faze de acolo :D). Acolo personajul Milei Kunis avea un varf de zgarie-nori unde se ducea sa fie doar ea cu gandurile ei.

Cred ca locul meu drag merita aceasta eticheta, chiar daca nu ajung atat de des pe cat mi-as dori si denumirea este simbolica, fiindca este la nivelul marii...cam greu cu inaltimile la malul marii in Constanta. Dar asta il face deosebit si special pentru mine: distanta fata de civilizatie, linistea, maretia si atemporalitatea oferite de mare.
Din fericire pentru mine si pentru pastrarea locului meu de suflet, locatia este greu accesibila pentru vizita, fiindca nu este in oras propriu zis si in niciun caz in zona turistica. Mai exact este vorba de digul de larg din interiorul Portului Constanta, cel industrial.  De la intrarea pe Poarta 1 se merge spre Muzeul Portului Constanta caruia i-am dedicat un articol de sine stator - Muzeul portului fiindca merita.
foto de pe terasa muzeului cu vedere spre digul de larg

Daca de la Poarta 1 pana la Muzeu aveti doar aproximativ 1 km, care se poate parcurge pe jos si pietonal se poate intra in port fara plata vreunei taxe, de aici incolo urmeaza cei 8 km de dig unde vor fi zone militare si zone protejate de cei mai vechi paznici, cainii. Aici daca sunteti pietoni sau cu bicicleta s-ar putea sa aveti surprize neplacute din partea cainilor, sunt la limita intre caine de paza si caine salbatic. Personal, eu nu am trecut pe acolo decat cu masina.
In zona respectiva am facut foarte putine fotografii, nu stiu daca este permis si nu am vrut sa risc, dar pasarile multe adunate in zona depozitelor de cereale ofera un spectacol interesant intotdeauna.
un catel viteaz care depasise de mult teritoriul pe care il pazea









 Portiunea de zona militara si diverse firme se termina in aprox alti 3 km cu punct intermediar un far despre care inca nu stiu daca mai este functional.  







Zona respectiva este folosita pentru intrarea / iesirea navelor din port asa ca cine ajunge acolo are mari sanse sa vada pe viu cum se desfasoara aceasta operatiune: vapoarele in miscare plus pilotina obligatorie.







Dupa far incep aprox 5 km de dig unde peisajul este impresionant chiar si pentru mine, nascuta, crescuta aici. Sa vezi doar digul lung si drept in stanga si in dreapta marea si balizele pline de pasari (pe care inca nu am reusit sa le pozez asa cum merita, apropo), apoi marea in toata splendoarea ei...priceless.













Iarna peisajul este deosebit prin maretia oferita de gheata. Sunt convinsa ca si in perioada furtunilor este un spectacol superb, dar, dupa bucatile de beton pe care le-am vazut desprinse de valuri, masinuta noastra nu cred ca ar suporta prea bine un astfel de tratament.
"pietricica" de la distanta



si eu punct de reper pentru dimensiunile "pietrei"



pilotina de care ziceam mai sus
si inca o pilotina



























Capatul digului din pacate arata ca totusi este vizitat si nu toti respecta locurile vizitate, dar grafiti-ul de pe perete da sansa unor poze hazlii :D

Si ca un ultim argument cat de mult ador locul asta va dau inside info: vreau sa folosesc aceasta locatie la urmatoarea sedinta foto cu rochia de mireasa, nu e TTD, nu am nici cea mai mica intentie sa-mi distrug pretioasa :D Pe locul 2 in locatii in care vreau sa ma pozez cu rochia se afla Tyulenovo Bulgaria.

Un comentariu: