Translate

joi, 1 august 2013

Noua modalitate de a trage tepe ? Gratuitatea costa

Ca de obicei se promite ceva gratuit, de genul textului primit pe mail si copiat integral mai jos.

UPDATE: de cateva zile circula promisiunea voucherului Omnigeo, caruia i-am dedicat o analiza pas cu pas :)

P.S. 1 - 05.08.2013 - desi nu sunt complet convinsa, am atasat unul din comentarii, care confirma existenta programului
P.S. 2 - 06.08.2013 -  am mai adaugat un comentariu de pe un forum si un mic calcul facut de mine.
P.S. 3 - 06.08.2013 - si inca un calcul facut de mine bazat strict pe pensiunea care mi-a lasat comentariu 
P.S. 4 - 21.08.2013 - se pare ca a venit o noua transa de mailuri incepand cu aprox. 20-22.08.2013, concluzie dupa  valul de comentarii pe care le veti gasi la final. Au modificat greselile textului dar au mai ramas cu exprimarea nefericita "va rugam sa renuntati" (sa fie momentul lor de sinceritate? :))) si mai au un dezacord: "programul de dezvoltare AL turismului"; conform gramaticii invatate de mine la scoala corect ar fi "programul de dezvoltare A turismului" (este program al turismului sau dezvoltare a turismului?)
Daca vine si valul 3 de maluri si sunt eliminate si aceste erori, atunci inseamna ca "cineva" ma citeste. :))
P.S. 5 -  24.10.2013 - se pare ca a pornit valul 3 de mailuri "castigatoare", judecand dupa traficul acestui articol in ultimele 2 zile.
P.S. 6 - 06.11.2013 - a lasat cineva un comentariu astazi cu firmele "partenere" si nici macar acolo nu este listata firma mentionata in regulamentul scanat de mine (ultima fotografie atasata)

P.S. 7 - 10.12.2013 - a last cineva un comentariu care mi-a lasat de gandit si mi se pare un semnal bun de alarma: atentie la hoti, ganditi-va ca va lasati adresa de livrare si probabil si orele in care sunteti de gasit (deci prin deductie in restul orelor casa e goala).

 P.S.8 - 10.12.2013 - un nou val de mailuri castigatoare s-a abatut peeste internauti :)


Va las cu alte 2 articole pe acest subiect:
1 - Suntem liberi sa vorbim - la pct 5 zice de un program similar de la care se poate face confuzie
2 - Fara virusi - aici s-a cautat sursa mailului, chestii IT care ma depasesc, dar care confirma teapa

Cum functioneaza? S-au interesat mai departe altii si au scris pe mai multe forumuri (de ex: forum computer games ). 
- Mai intai sar in evidenta multiplele greseli de exprimare, eu am boldat doar ce mi-a sarit initial in ochi, dar textul in sine este obositor de citit. Ba chiar ne roaga sa renuntam la un moment dat, desi acolo ca si in multe alte cazuri banuiesc o traducere nefericita.
- Apoi asa cum au zis si pe forum, orice institutie serioasa are date de contact direct si nu conditioneaza accesul prin introducerea unui cod. Datele de contact le-am gasit cu greu in regulament si ne arata o firma din SUA cu singurul birou din Europa localizat in Polonia. Parca nu prea suna bine.
- Si in final cei care totusi au mers mai departe cu ei au aflat ca trebuie platita taxa postala de trimitere a certificatului, taxa care costa 58 de lei. Deci  gratuitatea deja are un pret.

Iar pe forumul tpu cineva chiar a sunat la hotelurile/pensiunile trecute de ei ca facand parte din acest program si i s-a confirmat ca ar exista programul si cazarea ar fi gratuita dar este conditionata de achitarea meselor.

Update 2 - 06.08.2013 cu un nou comentariu de pe forumul indicat mai sus:
"Si eu am primit un astfel de mail. Am vazut ca tr. sa platesti in jur de 60 lei pentru. procesarea certificatului si posta, ramburs. Dupa ce am completat chestionarul mi s-a extins la 7 zile de cazare.Am intrat la hotelurile participante si am vazut ca tr. sa platesti masa obligatoriu. Nu stiu care-i faza...  "

Update 1 - 05.08.2013 - Unul din comentariile la articolul meu certifica existenta si veridicitatea acestui program (il inserez in text ca sa nu se piarda ca informatie) : 
Buna ziua ! Sunt proprietarul Pansiunii Tirol din Harghita Bai. De 4 ani acceptam vouchere Eurorest (asa se numesc in Ungaria si Cehia) , au venit multi turisti prin acest sistem de rezervare.Deci partea cu cazarea nu este teapa. Problema este ca informatia nu este completa - cazarea este gratuita, dar este obligatorie demipensiunea (2 mese pe zi) in valoare de 79 RON in cazul nostru. Chiar daca platiti cei 57 RON pt. voucher in cazul nostru e mai ieftin decat prin rezervare directa. Ec.Deme Laszlo- Pensiunea Tirol 

Eu inca nu sunt complet convinsa si inca mai am intrebari la care astept raspuns, sau, si mai bine, poate cineva care a incercat programul ne va confirma la intoarcere cum a functionat. 

Si in urma comentariilor realizez ca de fapt te agata si mai tare cu promisiunea extinderii gratuitatii, fiindca textul initial promite 2 nopti, iar completarea chestionarului te duce la 7 nopti oferite.
Daca se extinde perioada la 7 zile si esti obligat sa platesti mesele, demipensiunea in cazul de mai sus, si prespunem ca asta inseamna de persoana , ajungem la :

79 ron/zi x 7 zile  = 553 ron x 2 persoane = 1106 ron
+ taxa certificat = 58 ron
________________________________________
Total de plata = 1164 ron

Si ajung sa ma intreb: de ce as merge prin ei? 

Update 3 - 06.08.2013 - Am continuat cautarea strict pe reprezentantul pensiunii care mi-a lasat comentariu si am gasit asa:

1 - pe amfostacolo.ro am aflat ca NU au restaurant propriu si servesc mesele doar la cerere. Daca la micul dejun o rezolvi rapid cu un bufet, la pranz si cina ce se intampla? Se foloseste firma de catering? Face cineva acasa? in ambele cazuri, ar insemna comanda ferma, adica trebuie sa stii de dimineata ce vrei sa mananci pe seara. Personal, mie imi place sa am de unde alege pe moment. Nu iau pranzul in calcul fiindca de obicei lumea este plecata pe zi.

2 - pe turistinfo.ro am aflat si preturile la zi, ceea ce ma duce la un alt calcul simplu:
- mai intai doar cu mic dejun
150 lei (110 camera + 40 lei MD/2 pers) x 7 zile = 1050 lei
- apoi cu mic dejun si cina, sa zicem ca ma risc sa iau si o cina impusa inca de dimineata
210 lei (110 camera + 40 lei MD/2 pers + 60 lei cina/ 2 pers) = 1470 lei

Cu o mica nota: am pus preturile cele mai mari din cele afisate, ca daca fac calculul din 16 septembrie iese chiar mai bine totalul:
- cu mic dejun = 130 lei x 7 zile = 910 lei 
- cu mic dejun si cina = 190 lei x 7 = 1330 lei

Ah, si mai am un repros maaaaare de tot la adresa pensiunii : conform preturilor de pe turistinfo.ro 2 mese ajung la maxim 55 de lei (culmea, pranzul e mai scump cu 5 lei), pe cand ei taxeaza prin acest voucher maret cele 2 mese cu 79 de lei ( a scris personal cu manuta lui ca e vorba de 2 mese). Unde e corectitudinea? Fiindca 79 lei x 2 pers = 158 lei, adica deja este pretul normal al camerei cu micul dejun in perioada de pret maximal.

Poate ca in afara programul functioneaza, daca se respecta niste reguli de bun simt dupa cum am boldat mai sus in legatura cu pretul meselor zilnice.

  Textul mailului:
"Stimate Utilizator,

cu plăcere vă anunţăm, că a-ţi obţinut o alocare de cazare pentru 2 persoane în a III Ediţie a Programului de Dezvoltare al Turismului Individual European (PDTIE) „Europa mea fără frontiere” 2013. Scopul programului este încurajarea dezvoltării sectorului turistic, cu accent special pe unutăţile mici şi mijlocii de cazare adică pensiuni şi mici hoteluri din întreaga Europă. În a III Ediţie PDTIE 2013 participă 850 de pensiuni şi hoteluri din România şi alte 13 ţări.

Ai obţinut garantat o alocare de 3 zile
de cazare gratuită pentru 2 persoane, ce poate fi realizată în orice hotel, care participă în program. Vă rugăm să vă autentificaţi pe site-ul programului, să confirmaţi participarea şi să indicaţi adresa de livrare a certificatului. 

Cum foloseşti alocarea?
Alocarea primită este valabilă până la 2013-08-22 23:59 şi este necesară confirmarea înainte de expirarea acestui termin. Pentru a confirma, autentificaţi-vă pe site-ul programului PDTIE, completând chestionarul participantului la program şi indicaţi adresa de livrare a certificatului pentru cazare gratuită. Alegeţi hotelul şi în ziua sosirii arătaţi certificatul, pentru a primi cazare gratuită. Certificatul poate fi folosit în 6 luni.

De ce alocarea expiră?
PDTIE emite 100.000 de alocări pentru persoane alese prin intermediul site-ului de internet şi este obligat să împartă întreaga sumă de certificate până la data de 2013-08-22 23:59. Alocările sunt valabile pe o perioadă scurtă de timp, pentru ca în momentul în care Participantul nu răspunde, PDTIE poate retrimite alocările nefolosite altor persoane.

Vă rugăm să renunţaţi.
Dacă a-ţi decis să nu confirmaţi alocarea şi doriţi să renunţaţi, vă rugăm să accesaţi.... , pentru ca automat să redistribuiţi alocarea unie alte persoane, fără a aştepta expirarea acesteia.

Vă felicităm şi vă dorim o vacanţă minunată!
Grăbeşte-te şi pofită de şansa Ta! Autentifică-te pe site-ul..... . " 


Iar codul meu a fost : JMN8W-DED01 (astept sa vad daca apar alti "castigatori" cu acest cod)

Si am intrat si eu la ei pe site si m-am dus direct la regulament, de unde citez:
Catalogul hotelurilor
9.3.1 Pentru Hotelurile care oferă nopţi gratuite, constituie contravaloarea meselor obligatorii, care înseamnă contravaloarea meselor pentru o zi pentru o persoană adultă şi cuprinde mesele pe care Hotelul se declară să le ofere împreună cu serviciu hotelier standard;

  si conform punctului 11 mesele sunt obligatorii la hotel; de ce? asa ii agata si de fapt platesc cat ar fi platit si normal daca mergeau independent?

Drepturile si obligatiile Consumatorului:
16. Condiţia servirii Consumatorului de către Hotel este plătirea tarifelor în vigoare în Hotel în perioada şederii Consumatorului. Tarifele trebuiesc achitate în avans, în funcţie de numărul de zile de şedere pentru fiecare persoană adultă. Tarifele sunt listate în oferta Hotelului în Catalogul Hotelurilor. 

tinand cont ca nu zice de plata contravalorii meselor, ci de plata tarifelor functie de numarul de zile de sedere si pentru fiecare persoana adulta si in avans, ceva nu miroase bine aici!

Livrarea şi plata pentru Certificatele de cazare gratuită
3. Suma costurilor pentru Certificatul de cazare gratuită depinde de forma de plată şi variază între 57,90 lei noi şi 57,90 lei noi. Taxa include costul de livrare şi este singura sumă care acoperă costurile de emitere şi livrare a Certificatului, sumă percepută de la Participantul la Program. Participantul la Program alege individual forma cea mai convenabilă de plată.

In concluzie, eu vad lucrurile asa: sunt mari sanse sa se plateasca cei 58 de lei pentru o hartie complet inutila ca apoi sa se plateasca pur si simplu cele asa numite 2 mese/zi obligatorii care nu vor mai avea pretul standard ci un pert usor modificat insa, ca prin minune, ajungi fix cam la pretul de camera luata la liber. Bun consumator!

In plus, acesta fiind un program la care unele pensiuni au cofirmat ca participa, inseamna ca pensiunea aia ii aloca un numar de camere si atunci te mai conditioneaza si de perioade disponibile de cazare. Pe cand la liber iti alegi tu perioada.

Daca tot e vorba de dezvoltarea turismului individual nu mai bine intrati voi frumos pe internet sau la agentiile de turism si va cautati singuri unde vreti sa mergeti, fara sa mai asteptati astfel de certificate?


Va atasez si un print screen al regulamentului in intregime:














 

94 de comentarii:

  1. Destul de dificil textul, intr-adevar, alambicat, fara sa mai pomeninm de exprimare. Cam asa inteleg unii da faca promovare, "business" sau mai stiu eu ce scop au avut ei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, e suspect si faptul ca e vorba de o firma din State cu reprezentanta europeana in Polonia. Daca descoperi ca ai fost inselat unde faci plangerea? conform legilor noastre trebuie facuta la sediul social al respectivului, nu al tau ca pagubit, tin minte cand am reclamat si eu un concurs on-line. Si atunci ce faci, te duci in Polonia sa reclami firma respectiva?

      Ștergere
    2. Ai dreptate...totul este foarte suspect.Dragilor,informati-va si nu va lasati PACALITI...

      Ștergere
  2. Am primit si eu mail...e clar teapa, dar din curiozitate am introdus codul ala acolo si m-am uitat la pensiuni. A fost din nou clar ca e ceva in neregula in momentul in care am vazut partea de masa scrisa in Italiana la o pensiune din Romania, unde cica se vorbeste romana, engleza, germana, franceza.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu am introdus codul ca sa vad regulamentul, dar nu m-am gandit sa verific si lista de pensiuni.
      Buna observatia ta.

      Ștergere
    2. http://www.pdtie.eu/hotels.html
      acesta e linkul unde poti verifica.

      Ștergere
    3. eu am inteles ca programul exista si ca pot verifica , dar daca ei schimba pretul meselor astfel incat ajunge la pretul camerei luata la liber, nu mai vad rostul acelui certificat.
      pot mierge linistita si de capul meu, ajung tot acolo financiar. poate afara chiar se respecta gratuitatea camerelor, iar pretul meselor devine convenabil, asa, daca ies tanda pe manda, de ce m-as mai agita prin ei.
      plus ca aici au doar un numar de camere alocate programului, deci imi limiteaza si timpii de rezervare.

      Ștergere
    4. Programul ăsta nu există. Există un alt program legat de acele presiuni care acceptă cazare gratuită dar cu demipensiune plătită. PDTIE este o escrocherie.

      Ștergere
  3. si eu am primit un cod dar inainte sa accept vaucerul am sunat la pensiunea respectiva din Eforie Nord.Mi-au confirmat ca participa la acest program cu 5 camere din capacitatea lor de cazare si ca ma pot gazdui dupa 1 septembrie.drept urmare am primit vaucerul ,am platit 49 lei si am platit 110 lei avans costul meselor pt 2 persoane pt prima zi.eu am 7 nopti cazare pt 2 persoane si dupa 7 sepembrie va spun daca a fost tzeapa sau nu!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ceea ce inseamna ca ati mai platit sau veti plati si pentru alte 5 nopti? probabil camn asta e sistemul : se dau 2 nopti gratuite cu conditia sa se ia mai multe nopti?

      Ștergere
    2. Buna ziua !

      Sunt proprietarul Pansiunii Tirol din Harghita Bai.
      De 4 ani acceptam vouchere Eurorest (asa se numesc in Ungaria si Cehia) , au venit multi turisti prin acest sistem de rezervare.
      Deci partea cu cazarea nu este teapa.
      Problema este ca informatia nu este completa - cazarea este gratuita, dar este obligatorie demipensiunea (2 mese pe zii) in valoare de 79 RON in cazul nostru.
      Chiar daca platiti cei 57 RON pt. voucher in cazul nostru e mai ieftin decat prin rezervare directa.

      Ec.Deme Laszlo- Pensiunea Tirol 0744-798 500

      Ștergere
    3. buna dimineata!
      va multumesc foarte mult pentru interventie.
      aveti dreptate ca informatia nu este completa, plus ca este alambicat formulata si neavand date de contact trezeste suspiciuni.
      voi face o erata la acest articol in baza comentariului dvs.

      o singura intrebare as mai avea: se pot lua strict cele 2 nopti gratuite de cazare, sau este conditionat de a se lua mai multe nopti?

      Ștergere
  4. Parerea mea o stii de pe FB, dar o subliniez din nou:
    - daca nu sunt informatii la vedere (adresa, telefon, CUI, J) e TZAPA.
    Eu pornesc de la premisa ca orice oferta de genul "too good to be true" e TZAPA si ca sa ma feresc de virusi si alte asemenea nu dau clickuri.

    si ps: orice cerere de colaborare venita ca si comment si nu in mail...intra in aceeasi mare categorie de tzepe

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. - am antivirus bun si-s o matza curioasa, asa ca am mers mai departe cu nebunia asta :) dar ai mare dreptate cu datele firmei gen CUI si J

      - cererea de "colaborare" a fost bifata la spam si a primit si raspuns negativ pe mail ;)

      Ștergere
  5. ESTE O TEAPA DE MINIM 56 RON SI MAXIM DE CAT DE TARE SUNTETI DE PROSTI

    RăspundețiȘtergere
  6. ESTE O TEAPA DE MINIM 56 RON SI MAXIM DE CAT DE TARE SUNTETI DE PROSTI
    bravo ma, exact asta gandeam si eu;sigur e o aiureala si din pacate tare mai pun botul romanasii nostri la chilipiruri din astea; si eu am primit mailul, cam multi nu credeti?

    RăspundețiȘtergere
  7. da, m-am pricopsit si eu cu o ....gratuitate de asta:
    Acest email v-a fost trimis de ROL.ro in colaborare cu
    Programul de Dezvoltare al Turismului Individual European.
    In situatia in care intampinati probleme la vizualizarea acestui e-mail click aici.

    EPRTI Nr ref. 122/A/3F787
    Ediţia 2013 (III)
    Programul de Dezvoltare al Turismului Individual European

    Europa mea fără frontiere
    Stimate Utilizator,

    cu plăcere vă anunţăm, că a-ţi obţinut o alocare de cazare pentru 2 persoane în a III Ediţie a Programului de Dezvoltare al Turismului Individual European (PDTIE) „Europa mea fără frontiere” 2013. Scopul programului este încurajarea dezvoltării sectorului turistic, cu accent special pe unităţile mici şi mijlocii de cazare adică pensiuni şi mici hoteluri din întreaga Europă. În a III Ediţie PDTIE 2013 participă 850 de pensiuni şi hoteluri din România şi alte 13 ţări.

    Ai obţinut garantat o alocare de 3 zile de cazare gratuită pentru 2 persoane, ce poate fi realizată în orice hotel, care participă în program. Vă rugăm să vă autentificaţi pe site-ul programului, să confirmaţi participarea şi să indicaţi adresa de livrare a certificatului.


    CODUL ALOCĂRII DUMNEAVOASTRĂ:

    LMB8W-DVD91

    Autentificare pe site şi indicaţi adresa de livrare a certificatului de confirmare a alocării.

    Alocarea expiră: 2013-09-10 23:59
    3 zile de cazare gratuită

    Cum foloseşti alocarea?
    Alocarea primită este valabilă până la 2013-09-10 23:59 şi este necesară confirmarea înainte de expirarea acestui termin. Pentru a confirma, autentificaţi-vă pe site-ul programului PDTIE, completând chestionarul participantului la program şi indicaţi adresa de livrare a certificatului pentru cazare gratuită. Alegeţi hotelul şi în ziua sosirii arătaţi certificatul, pentru a primi cazare gratuită. Certificatul poate fi folosit în 6 luni.

    De ce alocarea expiră?
    PDTIE emite 100.000 de alocări pentru persoane alese prin intermediul site-ului de internet şi este obligat să împartă întreaga sumă de certificate până la data de 2013-09-10 23:59. Alocările sunt valabile pe o perioadă scurtă de timp, pentru ca în momentul în care Participantul nu răspunde, PDTIE poate retrimite alocările nefolosite altor persoane.

    Vă rugăm să renunţaţi.
    Dacă a-ţi decis să nu confirmaţi alocarea şi doriţi să renunţaţi, vă rugăm să accesaţi renuntare, pentru ca automat să redistribuiţi alocarea unie alte persoane, fără a aştepta expirarea acesteia.

    Vă felicităm şi vă dorim o vacanţă minunată!
    Grăbeşte-te şi pofită de şansa Ta! Autentifică-te pe site-ul PDTIE.


    Regulamentul programului este accesibil pe site-ul PDTIE. În program participă obiecte de cazare cu standard de pensiune şi hotel, cu localizare în Polonia, Cehia, Austria, Germania, Spania, Portugalia, Croaţia, Bulgaria, România, Slovenia, Franţa, Italia, Slovacia şi Ungaria.
    Ati primit acest newsletter pentru ca v-ati abonat la newsletter-ele ROL.ro
    In cazul in care nu doriti sa mai primiti informari prin email apasati aici pentru a va dezabona.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aha, deci e prin ROL.ro. Eram si eu abonata candva la ei si apoi am tot dat dezabonari ca incepusera sa trimita 15 mii de coleterale neinteresante.

      Ștergere
    2. E clar ca e tzeapa! Acelasi cod alocat am si eu: LMB8W-DVD91
      :)
      Macar sa-l fi schimat!

      Ștergere
  8. Au bagat acelasi cod pentru toti !!! haha

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri

    1. ca sa fac haz de necaz, baietii sunt consecventi, au anuntat ca in caz de renuntare dau altcuiva posibilitatea de a fi "fericitul castigator"
      de undeva tot pica pana la urma unul in plasa

      Ștergere
  9. Azi (20.08.2013; ora 12:22) am primit si eu e-mail-ul dupa cum puteti observa cu corectiile gramaticale "sesizate" pe diferite site-uri :))
    Nr ref. 122/A/3F787 Ediţia 2013 (III)
    Programul de Dezvoltare al Turismului Individual European

    Europa mea fără frontiere
    Stimate Utilizator,

    cu plăcere vă anunţăm, că aţi obţinut o alocare de cazare pentru 2 persoane în a III Ediţie a Programului de Dezvoltare al Turismului Individual European (PDTIE) „Europa mea fără frontiere” 2013. Scopul programului este încurajarea dezvoltării sectorului turistic, cu accent special pe unutăţile mici şi mijlocii de cazare adică pensiuni şi mici hoteluri din întreaga Europă. În a III Ediţie PDTIE 2013 participă 850 de pensiuni şi hoteluri din România şi alte 13 ţări.

    Ai obţinut garantat o alocare de 3 zile de cazare gratuită pentru 2 persoane, ce poate fi realizată în orice hotel, care participă în program. Vă rugăm să vă autentificaţi pe site-ul programului, să confirmaţi participarea şi să indicaţi adresa de livrare a certificatului.


    CODUL ALOCĂRII DUMNEAVOASTRĂ:

    GMC8N-1VD69

    Autentificare pe site şi indicaţi adresa de livrare a certificatului de confirmare a alocării.

    Alocarea expiră: 2013-09-09 23:59
    3 zile de cazare gratuită
    Cum foloseşti alocarea?
    Alocarea primită este valabilă până la 2013-09-09 23:59 şi este necesară confirmarea înainte de expirarea acestui termin. Pentru a confirma, autentificaţi-vă pe site-ul programului PDTIE, completând chestionarul participantului la program şi indicaţi adresa de livrare a certificatului pentru cazare gratuită. Alegeţi hotelul şi în ziua sosirii arătaţi certificatul, pentru a primi cazare gratuită. Certificatul poate fi folosit în 6 luni.

    De ce alocarea expiră?
    PDTIE emite 100.000 de alocări pentru persoane alese prin intermediul site-ului de internet şi este obligat să împartă întreaga sumă de certificate până la data de 2013-09-09 23:59. Alocările sunt valabile pe o perioadă scurtă de timp, pentru ca în momentul în care Participantul nu răspunde, PDTIE poate retrimite alocările nefolosite altor persoane.

    Vă rugăm să renunţaţi.
    Dacă aţi decis să nu confirmaţi alocarea şi doriţi să renunţaţi, vă rugăm să accesaţi renuntare, pentru ca automat să redistribuiţi alocarea unie alte persoane, fără a aştepta expirarea acesteia.

    Vă felicităm şi vă dorim o vacanţă minunată!
    Grăbeşte-te şi pofită de şansa Ta! Autentifică-te pe site-ul PDTIE.


    Regulamentul programului este accesibil pe site-ul PDTIE. În program participă obiecte de cazare cu standard de pensiune şi hotel, cu localizare în Polonia, Cehia, Austria, Germania, Spania, Portugalia, Croaţia, Bulgaria, România, Slovenia, Franţa, Italia, Slovacia şi Ungaria.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si au lasat totusi aia cu "va rugam sa renuntati" :)))

      Ștergere
    2. Acelasi cod l-am primit si eu (GMC8N-1VD69) tot de la rol.ro a venit mailul.

      Ștergere
    3. Acelasi cod l-am primit si eu (GMC8N-1VD69) . ieri la 12:02. Deci clar e o mare teapa.

      Ștergere
    4. Acelasi cod l-am primit si eu (GMC8N-1VD69),tot de la Rol.ro, azi la 11:20. Oare de la cine vine, cine a renuntat....?

      Ștergere
    5. L-AI REFUZAT CUMVA TU, PENTRU CĂ AZI L-AM PRIMIT EU ...ARE ACELAŞI COD DE ALOCARE. AAAAAAAAAAA, UITE CĂ MAI SUS SUNT MAI MULŢI CARE SPUN CĂ L-AU PRIMIT! FRATE, E CLAR . E O MARE PORCĂRIE! NIMENI NU IA NICI O MĂSURĂ?

      Ștergere
    6. eu am acelasi cod de alocare.....primit la 11:15 pe 22 august....tot de la Rol.ro..... chiar ca e tare ciudat....ca nu am renuntat nici intrat sa vad mai departe....doar am citit ce spunea mesajul si acum pe aici ma informam....

      Ștergere
    7. si eu acelasi cod .....:)))

      Ștergere
    8. Si eu am primit acelasi cod, pe 21 august 2013, ora 11 01 am, tot de la rol.ro. Titlul emailului era: "Ai primit alocarea nr 122/A/3F787". E teapa.


      CODUL ALOCĂRII DUMNEAVOASTRĂ:

      GMC8N-1VD69

      Autentificare pe site şi indicaţi adresa de livrare a certificatului de confirmare a alocării.

      Alocarea expiră: 2013-09-11 23:59
      3 zile de cazare gratuită

      Ștergere
  10. servus diana,

    cred totusi ca ai si o greseala acolo in calcul

    nenea ala de pensiune ti-a spus ca trebuie sa platesti masa "79 ron", el s-a gandit ca sunteti 2 persoane si tu din neantentie (preuspun) ai scris un 79 * 7 = 553 si apoi ai dublat suma. 553* 2 = 1106

    prin conditiile alea scria ca esti obligat la plata mesei la pretul normal

    "Catalogul hotelurilor
    9.3.1 Pentru Hotelurile care oferă nopţi gratuite, constituie contravaloarea meselor obligatorii, care înseamnă contravaloarea meselor pentru o zi pentru o persoană adultă şi cuprinde mesele pe care Hotelul se declară să le ofere împreună cu serviciu hotelier standard"

    apoi cand ai facut calculul 110 (camera) + 40(dp) = 150 * 7 zile = 1050. deci DP pt. 2 persoane este 40 ron/zi * 7 zile = 280 ron

    280 ron vs 1050 ron = cazare in regimul lor pentru 7 zile la ce ai gasit tu

    posibil sa fie vreo firma romaneasca care vinde niste certificate oferite gratuit prin strainatate la pretul de 59 ron si de acolo sa faca banii, dar daca suni la pensiuni si iti spun ca iti accepta cazare gratuita in baza la hartiuta aia + masa ( intrebi cat e masa sa nu ai surprize) atunci nu vad de ce nu ai merge in cazul unui pret ok


    concluzie = teapa cred ca este doar suma aia pentru certificat, nu altceva

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. n-am presupus din neatentie, am presupus tocmai fiindca lasa loc de interpretare, el specificand doar tariful de 79 lei demipensiune, ceea ce inseamna doua mese, dar nu specifica daca sunt 2 mese/zi pentru 2 persoane, sau 2 mese/zi pt o singura persoana

      pe cand eu eu cand am calculat cu 40 lei, acolo e pretul doar pentru mic dejun (20 lei x 2 pers)

      eu m-am raportat de fiecare data la preturile gasite pe internet, calculate pentru 2 persoane si am presupus ca demipensiunea la care se refera proprietarul pensiunii are ca pret de pornire pentru o singura persoana

      si atunci, trasul meu de maneca ramane valabil, daca adun conform preturilor gasite pe net 2 mese pe zi ajung 55 de lei de persoana, 110 2 persoane
      daca ar fi 79 de lei pentru 2 persoane si 2 mese pe zi , atunci da, e singura solutie in care se justifica
      dar sa fim seriosi, ce poate sa-mi dea o pensiune de mancare pentru 2 persoane cu 79 de lei, care nici macar nu are bucatarie proprie?

      Ștergere
  11. si mie mi se pare mult :)

    costinesti mic dejun - 15 ron/pers
    costinesti seara - 30 ron/pers

    se poate si mai jos, dar nu merita, se poate mai sus la fel de bine :)

    nu am cautat pe net deloc m-am baza doar pe datele tale

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu, mie nu mi se pare mult, mi se pare inutila campania, asta pornind de la premisa ca e reala

      ca preturi de mese ar fi ok, atata timp cat tarifele cerute cerute prin acest program raman identice cu tarifele cerute la liber, daca m-as duce sa ma cazez la ei

      asta e reprosul meu la adresa pensiunii pe care am calculat-o, ca au marit tariful de demipensiuni astfel incat la 2 persoane ajunge cat pretul de camera cu mic dejun luat la liber

      exista lista de pensiuni si hoteluri, a pus cineva aici link, nu m-am obosit sa caut, cineva parca a facut-o si au existat hoteluri/pensiuni care au confirmat ca fac parte din program, altele care au zis ca nu au auzit in viata lor, ceea ce ridica niste semne de intrebare

      daca se vor intoarce norocosi care au riscat si vor spune ca a fost totul in regula si au iesit mai ieftin decat sa fi mers la liber, atunci imi voi pune cenusa in cap si-mi voi cere scuze
      deocamdata nu am acest feed-back

      Ștergere
  12. Am primit si eu acelasi e-mail cu acelasi cod...cam multi castigatori, nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. stiu ca acum si noi am devenit suspiciosi dupa atatea alte fraude (cu telefoane care te anunta ca esti mare castrigator dar care te pun sa introduci un cod in telefon si apoi te trezesti txat sute de euro, asta e prima care imi vine in minte), dar devine suspect cand e clar ca insista ciclic, folosind aceleasi coduri

      Ștergere
  13. Si eu am primit un e-mail cu acelasi cod GMC8N-1VD69. Nu am incredere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca trimit un cod pe zi, am primit si eu acelasi cod azi.

      Ștergere
    2. Cred ca trimit un cod pe zi, am primit si eu acelasi cod azi.

      Ștergere
    3. Am primit si eu acest cod azi.

      Ștergere
    4. si eu am primit acelasi cod....teapaaaaa

      Ștergere
  14. Iti multumesc ca ai scris articolul!

    RăspundețiȘtergere
  15. Iti multumesc ca ai scris articolul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu ma bucur ca lumea se informeaza inainte sa se incante / agate la promisiuni, daca decid sa dea banii atunci sa fie o alegere in cunostinta de cauza a tuturor aspectelor

      Ștergere
  16. De ce "Programul de Dezvoltare 'al' Turismului Individual European" ci nu Programul de Dezvoltare a Turismului Individual European?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. buna observatie, pe asta am uitat sa o taxez :)
      logic asa ar fi fost acordul" dezvoltare A turismului", dar poate s-au gandit la "program AL turismului"

      Ștergere
  17. Am primit si eu astazi acest mail, intre timp au corectat greselile gramaticale de genul "a-ti castigat" :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, am vazut ca a mai lasat cineva textul imbunatatit acum si cu diacritice; au uitat de acordul acela (mentionat putin mai sus) si rugamintea de a renunta; adica oamenii au si un mic moment de sinceritate :))

      Ștergere
  18. Nu tine alternativa. E 'grele' asta cu gramatica...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asta a fost cam al doilea vald e mailuri trimise, cand au imbunatatit textul eliminand mare parte din greseli evidente si folosind diacritice
      astept valul 3 de mailuri sa vedem ce se mai schimba :)
      e clar ca cineva insista :)

      Ștergere
  19. GMC8N-1VD69 - mail primit la 2:43
    multumesc pentru ca te-ai gandit sa scrii articolul ... am banuit ca-i teapa dupa greselile de traducere (la mine a ajuns varianta 2;)) si tu mi-ai confirmat

    RăspundețiȘtergere
  20. Am primit si noi azi, acelasi cod cu GM... Trimis tot prin ROL.ro

    Banuiam ca e o teapa, pe ideea "daca e prea bun sa fie adevarat, atunci probabil nu e adevarat". Am citit acum articolul si m-am lamurit. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  21. acelasi cod am primit si eu.Prea frumos sa primesti ceva gratis de la "nu-stiu-cine" ; hai, poate ne intalnim toti pe la mare sau prin alte tari:)))

    RăspundețiȘtergere
  22. Codul acesta GMC8N.... l-am primit si eu. Cred ca ar trebui sa sesizam institutiile abilitate.

    RăspundețiȘtergere
  23. Acelasi cod l-am primit si eu!

    RăspundețiȘtergere
  24. Nu e acelasi cod pt. toti, al meu este GMC8N-1VD69

    RăspundețiȘtergere
  25. alt lucru care mi-a sarit in ochi este data incheierii acestui asa zis program.daca va uitati cu atentie la fiecare val de e-mailuri trimise este o data de expirare diferita.eu am primit acelasi e-mail cu codul GMC8N-1VD70 dar data de expirare este 19-09-2013 in timp ce la alti 'castigatori' am observat datele:22-08-2013,09-09-2013,10-09-2013 etc.daca era un program serios se desfasura in intervalul xx-xx ----yy-yy.adica niste date fixe.asa ei o lungesc cat de mult tine vrajeala.teapa suta la suta.

    RăspundețiȘtergere
  26. Si eu am primit acelasi cod GMC8N-1VD70 cu data de expirare 19-09-2013 azi pe mail de la rol.ro.
    Sunt putin suparat ca am introdus pe site insa codul oPWLA-TEAPA si imi spune ca nu e valid :( Ma asteptam sa fie bun :))

    RăspundețiȘtergere

  27. GMC8N-1VD70 acelasi cod am primit si eu.Acum e "liber", pt cei care vor sa castige ......hihihihihi

    RăspundețiȘtergere
  28. Codul alocării: GMC8N-1VD69,la mine este 69 in coada,nu 70,....am mai multe sanse:))))))))

    RăspundețiȘtergere
  29. am 3 emailuri si am primit programul in toate 3 ,sunt o norocoasa,viata mea va deveni o vacanta gratuita:)))))))

    RăspundețiȘtergere
  30. Ce fraieri ne cred cate unii care nu mai stiu cum sa-si bata joc de noi!
    Pentru cei care ofera astfel de "gratuitati" nu pot exista pedepse cu "gratuitatea" liberatii ridicate pe minim 6 luni la Jilava?
    Daca totul este adevarat, noi ne cerem scuze dar PDTIE, prin reprezentant, sa vina sa faca dovada ca ce ofera nu este o teapa de 57 ron!
    Lipsa de informare, saracia si dorinta de profit rapid a romanului dau posibilitatea excrocilor sa-si bata joc de noi!
    RUSINE!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  31. gata eu am luat teapa de 58 lei , dar am un certificat frumos

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu este teapa.am fost o saptamana la Eforie Nord ,pensiunea Colonial cu acest vaucer.Acolo mai erau si alte persoane care, ca si mine au venit cu acest vaucer de care toata lumea zice ca e teapa.asa ca daca vi se pare avantajos costul meselor,zona sau ce mai vreti voi, mergeti cu incredere.eu intai am sunat la pensiune si cei de acolo mi-au spus ca participa la acest program,am facut rezervarea si apoi am comandat vaucerul.vacanta placuta!

      Ștergere
    2. ok, ma bucur pt dvs ca a fost in regula; dar as vrea sa stiu cat ar fi fost o camera cu demipensiune acolo platita la liber? si cat ar fi fost fara masa? si cat ati mai platit dvs?
      fiindca mie tot nu mi se pare o idee prea stralucita sa ma conditionez de un voucher, ma simt de parca ma impinge de la spate cineva intr-o directie

      Ștergere
  32. partea si mai frumoasa ca indiferent pe unde am treaba pana la sfarsitul anului le platesc demipensiunea insa promit ca imi scot cei 58 lei:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, daca tot ai drumuri poti zice ca recuperezi "investitia", doar ca e putin cu impunere de cazare ca sa fie in lista aceea mareata si sa-ti confirme si cazarea ca participa

      Ștergere
  33. Am scris si eu ceva legat de sarlatanii astia!
    http://suntem-liberi-sa-vorbim.blogspot.ro/2013/08/programul-de-dezvoltare-al-turismului.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ti-am adaugat si articolul la mine

      Ștergere
    2. Ei fac referire la faptul ca sunt parteneri Travel Group.
      Si .... surpriza : textul celor de la Travel la sectiunea parteneri este urmatorul...

      În coaliţie cu cele mai moderne terchnologii

      În lansarea campaniile publicitare colaborăm cu cele mai renumite agenţii printre care: cele mai bune case de presă, cele mai mari agenţii publicitare, cele mai accesate site-uri. În cooperare cu concernele internaţionale, ajungem la milioane de oameni din toată lumea. Prin intermediul internetului, cu uşurinţă şi într-un timp scurt trecem graniţele ţărilor şi continentelor, de aceea activitatea noastră se bazează pe cele mai moderne technologii.
      Lista partenerilor

      Wirtualna Polska S.A. | Polonia
      Grupa Onet.pl S.A. | Polonia
      Sanoma Budapest Zrt. | Ungaria
      Index.hu Informatikai Zrt. | Ungaria
      Lycos Europe GmbH | Germania
      Grupa o2 Sp. z o.o. | Polonia
      POBOX, s.r.o. | Slovacia
      AdLINK AG | Italia
      Canalmail S.L. | Spania
      Hi-Media SA | Franţa
      V.I.P. Solutions Kft | Ungaria
      Tiscali S.p.A. | Italia
      Canalmail Portugal, Lda. | Portugalia
      ad pepper media FR | Franţa
      PT.COM - Comunicaçoes Interactivas S.A. | Portugalia
      ad pepper media IT | Italia
      Wind Telecomunicazione S.p.A. | Italia
      SG media+marketing GmbH | Germania
      Antevenio S.A. | Spania
      ATLAS.CZ, a.s. | Cehia
      Excite Italia B.V. | Italia
      Telefonica de Espana S.A. | Spania
      goNET s.r.o | Cehia
      EFFIDATA | Franţa
      Azet.sk | Slovacia
      Microsoft Ibérica S. R. L | Spania
      MAFRA, a. s | Cehia
      Centrum Holdings s.r.o. | Cehia
      Seznam.cz, a.s. | Cehia
      Fotka.pl | Polonia
      Optimusz Direkt Marketing Kft. | Ungaria
      Ediscom S.p.A. | Italia
      NAKOU INTERACTIVE SARL | Franţa
      Beverly Hills Editions SARL | Franţa
      Webbdone Srl | Italia
      adSalsa PUBLICIDAD, S.L. | Spania
      LIBERO S.r.l. | Italia
      CAPDECISION | Franţa

      Cu ajutorul colaboratorilor de mai sus în diferite etape ale activităţii au fost promovate produsele şi serviciile noastre.

      POATE AM EU O VEDERE MAI PUTIN BUNA DAR NU AM VAZUT CUVANTUL ROMANIA

      In rest numai bine

      Ștergere
    3. buna informatia ta, chiar foarte buna; pentru ca pentru europa eu zic ca sigura firma delegata este Universo SP Polonia (vezi ultima fotografie de regulament atasata de mine)
      Care nu se regaseste in lista de la tine.
      Care in concluzie confirma faptul ca aceasta ar fi o teapa.

      Ștergere
  34. Am primit si eu astazi "generoasa" oferta si, multumita tie , nu ma voi numara printre cei "tzepuiti". Apreciez in mod deosebit ca ai dedicat o parte din timpul tau liber pentru a ne scuti pe noi, cei mai "ocupati" de o experienta nefericita, printr-o demonstratie atat de bine argumentata. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur sa vad ca a avut asa succes, eu l-am scris sub imperiul nervilor de moment la sosirea mailului, nu m-am gandit ca respectivii vor fi asa de consecventi.

      Ștergere
  35. Rog pentru cei care au folosit acest "cec /certificat.." sa revina cu detalii . Aceste mail-uri se primesc chiar si in acest moment si daca sunt reale asa zisele oferte ar fi pacat sa nu profitam de ele. Dupa parerea mea acest sistem ar putea functiona (nu si in cazul in care e bagat un... de-al nostru stiti voi :D ). Vad ca la comentarii negativiste suntem buni toti. Eu ma ofer sa va furnizez informatii referitoare la acea pensiune din Harghita-Bai in urmatoarele max. 6 zile.
    Pe scurt acest sistem ar trebui sa functioneze cam asa : merg- prima data mai ieftin, vad, analizez, si daca-mi place sunt client fidel 1-2-7 zile pe an. E un castig- dupa parerea mea si pentru pensiunile mai putin vizitate si pentru turistul care tre sa ia o piatra in gura * piatra in gura - superstitie dupa care daca vizitezi o localitate unde nu ai mai fost niciodata, trebuie sa bagi in gura o pietricica (pt. noroc probabil)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mie in continuare nu-mi pare nicio gaselnita, fiindca nu e de fapt nicio gratuitate;
      daca vedeai calculul meu din articol, ajungi sa platesti mesele, la alt pret decat cel mentionat pe alte situri si de fapt ajungi sa platesti pret normal (smecheria romaneasca probabil, poate afara daca exista pe bune acest proiect exista pe bune si o reducere de pret)
      iar "pensiunile mai putin vizitate"...e din vina lor, au stiut sa se inscrie in acest "program" dsr totusi nu s-au putut inscrie pe toate portalurile dedicate lor? (si sunt multe si in general gratuite)
      chiar as vrea sa revii cu detalii la intoarcere, au mai fost care mi-au scris inainte de plecare dar o parere de dupa deocamdata nu am

      Ștergere
  36. Rog pentru... - Îi rog pe toţi cei care. scz greselile de ortografie :D

    RăspundețiȘtergere
  37. Vrei și seria 6? Azi a venit emailul :))

    RăspundețiȘtergere
  38. Si eu am primit un o astfel de oferta.Nu mi se pare ceva serios, pe saracia asta cine si-ar permite sa ofere astfel de gratuitati.Am vazut reportaje la tv cum anumiti conationali ticluiesc fel de fel de metode de a ciupi bani pe internet.Nu m-as mira ca si asta sa fie o astfel de inginerie.Altfel nu vad de ce trebui sa platesti certificatul ala daca de fapt l-ai castigat.Asa ca aveti grija la tepe si mai ales la tepari, si la hotii (spargatori) pt ca vi se cere adresa unde sa fie "livrat" certificatul !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. buna observatia ta, nu m-am gandit si din punctul asta de vedere, dar e o modalitate usoara pentru hoti sa a afla o adresa si orele intre care "esti acasa pentru livrarea certificatului", deci logic si orele in care nu esti

      Ștergere
  39. Multumim pentru postarea acestui subiect! Discutiile sunt utile multora care au primit astfel de email-uri.
    Eu am realizat ca e tzeapa inca de la inceputul mesajului; "Stimate utilizator,...". Care utilizator? Al cui utilizator? Eu nu am utilizat si nu m-am inscris nici pe ROL.ro nici pe ACASA.ro...Take care!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur ca a fost de ajutor.
      observ ca a venit o noua tura de "mailuri castigatoare".
      eu tot as vrea sa revina cineva din cei care spuneau ca au luat certificate sa ne spuna cum a fost :))

      Ștergere
  40. Buna!
    Si eu sunt sceptica in ceea ce priveste cecurile Erorest. Amtrimis totusi un mail la unul din hotelurile din lista celor participante in PDTIE din Praga, Cehia. Postez mai jos raspunsul lor:
    "Hello from Prague


    In this period we have still same rooms availble.
    If you have a Eurorest/OmniGeo/Hotelbox check, for you will be 30,- EUR/per person/per day. The drinks are extra for charge.
    This price is understood for the half board only, the accommodation is free of charge in this case.
    The room reservations is guaranteed until 15:00 on day of arrival. Since if you do not receive prior information on the late arrival your reservation will be automatically canceled.
    At this moment our restaurant working only for the breakfast. But if you wish to come to our hotel we will be happy to offer you the accommodation in our hotel with breakfast and for the dinner you can use one of two partner restaurants near us.
    If you need, we can arrange one transfer from the airport to our hotel. The price is 690,-CZK.
    We have parking places for 300,-CZK/per day, but no security..


    If you are interested this offer, please send to us your confirmation.

    Best regards

    František


    Recepce
    Hotel Aramis****
    Tel:+420 296 523 523
    Fax:+420 296 523 524
    E-mail:hotelaramis@hotelaramis.cz"
    Ce credeti? Am surpiza sa constat la destinatie ca nu-mi este accept cecul Eurorest emis? Da, EUROREST HOTEL CHECK exista, dar nu stiu daca cel primit aici in Romania est evalabil sau e doar o teapa sub imitatie? 30 de eur/pers pentru mese nu este mult.
    Nu am achitat inca cecurile Eurorest. Ma gandesc daca sa o fac sau nu.
    Eu initial facusem rezervare la hotel prin Booking si mi s-a comunicat de catre personalul hotelului ca nu se poate face rezervare si prin booking si folosind cecurile Eurorest.


    RăspundețiȘtergere
  41. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  42. Fratilor,eu nu cred ca este chiar asa teapa...am gasit o pensiune unde mesele sunt 60 de lei.daca am plati cazarea am da cel putin 60 lei pe noapte,plus faptul ca mai trebuie si sa mancam...iar la cele mai ieftine restaurante iesi la cel putin 60 lei de persoana pe zi....deci...e ca si cum ai plati masa si cazarea cu banii pe care i-ai da doar pe cazare...este o reducere de aproximativ 50% nicidecum gratuitate.dar daca stam bine sa ne gandim,ce anume este gratis pe lumea asta?

    RăspundețiȘtergere