Translate

sâmbătă, 5 aprilie 2014

Starbucks vine in Constanta

Update august 2014: Starbucks se deschide, mai tarziu decat anticipat si mult mai departe: Maritimo Shopping Center a ramas , iar deschiderea oficiala va fi pe 28 august. Am citit ca ofera si preturi la jumatate in ziua de deschidere. Nu zic ca nu voi merge niciodata, dar prea des sau pra curand nu o sa  ma vedeti acolo.

Informatia originala am gasit-o in aprilie pe Urban-Constanta:
"Aceasta se va deschide pe strada Vasile Canarache la intrarea în Piaţa Ovidiu în locul fostei agenţii CFR. Inaugurarea  va avea loc pe 24 aprilie."

Disclaimer Urban-Constanta: s-au schimbat un pic datele problemei, in ideea ca desi vine in Constanta locul de deschidere este unul mult mai comercial cu mai mult vad si Piata Ovidiu ramane ca o a doua optiune inca in curs de negociere:
"Intradevar Starbucks vine la Constanta. Insa NU in locatia mentionata initial de pe strada Vasile Canarache.
Astfel conform reprezentantului proprietarului cladirii Damadian din Piata Ovidiu nr. 13, prima cafenea Starbucks din oras urmeaza a se deschide cat se curand in Maritimo Shopping Center, in acest sens facandu-se deja angajari. De asemenea reprezentantul proprietarului cladiri Damadian ne-a declarat in exclusivitate ca poarta negocieri cu cei de la Starbucks pentru o a doua cafenea. Aceasta, in caz ca negocierile vor avea succes, va fi gazduita la parterul casei Damadian. In aceasta cladire mai functioneaza restaurantul La Historia de Argentina si clubul El Comandante"

Asa ca argumentele mele pro Piata Ovidiu raman in continuare:
-  da, acum e santier toata zona si e pustiu, dar deja se dezvolta mult pe aici si o spun in cunostinta de cauza, aici vin eu la munca de 8 ani de zile si vad diferentele. 
- si nici ca vecinatati nu sta prost chiar si acum: are alaturi un liceu, un fost hotel transformat in birouri plus tribunal, judecatorie, curte de apel la cativa pasi
- deja zona se dezvolta: exista restaurantul New Pizzico care si-a pastrat clientela chiar si in perioada asta de santier. Exista Arabica Coffee House care merge foarte bine si unde va recomand sa ajungeti. Exista El Comandante care desi s-a deschis in perioada de santier a prins foarte bine. Tot ei au si pub la parter si restaurantul La Historia de Argentina. Si se vede ca e totusi zona buna daca si Starbucks o ia totusi in considerare ca o a doua cafenea.
Am vazut ca s-a deschis si un Fish Bistro caruia nu i-am calcat pragul deocamdata. Mai citisem si de un Zig-Zag Pub care se deschide pe 5 aprilie, adica fix azi. Si se vor mai deschide cu siguranta, sunt multe obiective in lucru.
Momentan eu am articolul cu recomandari Constanta si voi dedica articole individuale pentru fiecare cafenea, bar, pub, restaurant caruia ii calc pragul si ma va impresiona (placut sau neplacut ;) ).

E adevarat ca acum sunt transee multe si e greu de ajuns, sunt multe cladiri parasite si in pericol de prabusire.  Caini sa stiti ca nu prea sunt fiindca s-au aciuiat prin port si nici homelesi, sau nu prea se arata.
Se mai aducea argumentul ca se ajunge greu. Nu uitati ca aceasta zona va ramane pietonala si mi se pare normal si frumos sa avem si noi o astfel de zona istorica cu promenada pietonala.
Da, mai sunt multe lucruri de facut, nu contest asta, stiu sa aduc reprosuri cum  a fost cu liniile experimentale RATC care ma afecteaza direct, dar hai sa apreciem ca totusi se face ceva. Nimic nu se schimba peste noapte si progresul a fost contestat intotdeauna. 
Consider in continuare ca decizia unui asemenea nume mare de a deschide o cafenea in zona ar reprezenta cel mai mare vot de incredere care i se poate acorda peninsulei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu