Translate

marți, 29 octombrie 2013

Albastru la puterea infinit - Jurnal Skiathos 2

 Cam asa am simtit eu Skiathos-ul: pentru mine a fost matematica culorilor - albastru la puterea infinit sau combinatii de albastru luate in minim 3 nuante. Eu sunt vizuala foarte mult :)
Acesta a fost un jurnal pe care l-am notat in fiecare zi pe telefon. Stiu ca va fi telegrafic de multe ori, dar am decis sa-l las asa. Am vrut sa ma bucur de vacanta si asta am si facut.
Oricum, Skiathos-ul merita de acum multe vacante din partea mea, Skiathos-ul e frumos, e albastru, e cald, e primitor, e linistit, e aerisit desi plin de turisti, e gurmand, e pisicos. E "dolce far niente" in greaca :)


ZIUA 4
Ziua 3 fost de oras si va avea articol separat.
Seara am plecat la plaja Agia Elena pt inca o baie si apusul de soare. Este asezata ideal pentru pozat apusul si nu eram singurii cu scopul asta.
Si am descoperit ca au ceva pesti. Care vin la calcaie si musca usor. Ciudata senzatie. La cei mici nu e bai mare, ca radeam ca probabil pe astia ii folosesc si la fish-spa in oras, dar cand a venit unul marisor cam cat un guvide si l-am simtit efectiv rontaind nu m-am simtit prea confortabil, recunosc. 
ZIUA 5
Am pornit la colindat plajele nisipoase si cu opriri oriunde vedeam panorame frumoase. Am fotografiat Sklithri, Cape Kanapitsa si Punto Nostos. Plaja nisipoasa si cu pietris foarte fin, apa extraordinar de clara dar cu meduze imense. Foarte frumoase si cu niste tentacule mov. Apa era superba doar ca a trebuit sa avem grija constanta la meduze. Am facut o baie si am pornit mai departe.


Gasit un drum off road si cu promisiunea unei plaje retrase, dar din pacate era dead-end si rapa abrupta pana la ea, iar eu eram in papuci si o bluza flu-flu, deci cam greu sa o iau printre maracinisuri. Poate pana la anul fac acces pana acolo. Banuiesc ca era Diamantis, Koutsouri sau pe langa.


Mers mai departe si oprit la Vromolimnos. Nisip fin. Blue flag aceasta plaja. La Vromolimnos se poarta topless si mult tineret. Dar au sezloangele mult mai inghesuite intr-o singura zona si restul plajei liber la prosoape. 

Urmatoarele sunt Kolios si Agia Paraschievi.
Ador faptul ca toate au cabine de schimbat, zona de sezlong bine delimitata si zona de prosop suficient de larga fara sa te simti trimis langa tomberoane ca la noi in tara, o taverna sau 2 cu un minim de cafele si gustari. Si fara muzica bumti bumti si nici tare ca volum.
Agia Paraskevi e frumoasa dar media de varsta e pensionara. Si fiind multi englezi si preturile sunt corespunzatoare. Nu am gasit gyros sau souflaki la taverne. Mi-au placut umbrelele de paie fiindca aveau si paie in jos si fluturau frumos in vant. Detalii de gagica :)
cosuri de gunoi integrate in peisaj

Ajuns la Troulos care impresioneaza prin insulita din fata. Ma duce cu gandul la Piratii din Caraibe.
Zona asta este de resorturi de 4 si 5 stele, turisti preponderent englezi si germani, media de varsta pensionara, preturi usor mai ridicate in medie cu 2-3 Euro.
Gyrosu a fost cel mai slab dintre toate, avea ketchup si mustar si pus in paine. Dar carnea era buna. Si foamea mare dupa atatea balaceli.
Am incheiat seara cu o baie la Agia Eleni.

ZIUA 7
Plaja la Megalos Aselinos. Plaja nr 1 din Skiathos pt mine. Iar Agia Eleni este pe locul 2. Plaja cu nisip si multe cuarturi, spatiu larg si pt prosoape, suficient de departe de oras si nu atat de cautata ca altele. Englezi si italieni. Apa foarte clara marginita de stanci. Maine iau si incaltarile de pietre si incerc sa ajung mai departe.
Dupa masa am plecat off road spre plaja Liguria. Dupa 2 dead end-uri am gasit drumul cel bun si a fost un off road foarte placut. Plaja Liguria este tot cu nisip dar mult prea departe ca sa merite drumul zilnic.un arici de mare, din pacate nu a supravietuit drumului

acolo departe era Liguria

acolo departe era Liguria

Azi prietenii nostri au fost la Koukounaries, dar a fost dezamagire fiindca a fost plin de romani, foarte galagios per total. Dar au free wi-fi la aceasta plaja.

ZIUA 8
Am decis sa mergem cu totii la plaja Megalos Aselinos fiindca e suficient de departe ca sa nu se aglomereze.


Dupa masa am dat o fuga sa vedem si Mikros Aselinos care a insemnat inca un drum off road foarte frumos care a oferit panorama frumoasa asupra plajei Megalos Aselinos. Dar si Mikros s-a vazut frumos de sus. Pe harta se vedea ca drumul off road ajunge doar in apropiere de plaja iar de acolo s-a amenajat o carare. O mica drumetie si am ajuns si la ea. Frumoasa, retrasa, 5-6 umbrele si atata, era loc si de cateva prosoape dar pietre cam mari in apa. De o plimbare si o baie e frumoasa dar nu de stat toata ziua. Tot Megalos Aselinos ramane nr.1 in topul meu.

megalos aselinos vazuta pe drumul spre mikros aselinos
mikros aselinos

megalos aselinos vazuta pe drumul spre mikros aselinos

mikros aselinos jos acolo

portiunea care se parcurge pe jos spre mikros aselinos

aproape de mikros aselinos

cuarturi de mikros aselinos

Mi-au ramas pt la anul Kehria, Mandraki si alte plaje stancoase si indepartate de bifat si vizitat.


Toate fotografiile acestei vacante le puteti gasi in albumele dedicate pe pagina Hai Hui Stangaci Facebook:
- calatoria cu feribotul
- apus in Skiathos - pe plaja Agia Eleni si la Kastro
- Skiathos Town
- Skiathos beaches
- Croaziera - Plaja Lalaria - Kastro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu