Translate

marți, 17 iunie 2014

Pe scurt despre #RelaxareSiVitalitate

Ne-am plimbat, ne-am imbaiat, am vizitat, ne-am relaxat, am mancat si am baut (cu masura), s-a glumit mult si bine, s-a dormit putin :)
Marea mea e de obicei din octombrie pana in aprilie si atunci o vad ca localnic, astfel incat a fost interesanta schimbarea perspectivei. Si a iesit pe plus.

Aveti transport asigurat de #DirectAeroport. Cu wi-fi gratuit care chiar merge.

Statiunile arata un pic a jungla uneori, dar se lucreaza la asta, ne-a confirmat-o si managerul unui hotel ca de 15 ani de cand e el pe acolo a fost primul an cand a vazut padurea defrisata de buruieni. Un pas mic pentru omenire, un pas mare pentru statiuni.
Caini cu covrigi in coada nu exista, dar caini sunt. Pe cale de disparitie, ne promite Primaria Mangalia asta. Si de data asta parca incep / vreau sa-i cred.

Plajele din statiuni inca au nisipul acela fin de care ne aducem aminte cu totii din copilarie si pe care in Mamaia nu-l mai simti pe motiv de scoici nesparte, mucuri, sticle etc.
Jupiter are sansa sa devina statiune consacrata pentru familii cu copii, ceea ce e foarte bine.
La #HotelMelodia familiile cu copii prefera camerele de la parter pentru ca balconul e de-a dreptul o terasa, au spatiu verde la indemana, sectiune de exercitii fizice, au animatori pentru copii. Iar albul impecabil care porneste inca din receptie te introduce intr-o atmosfera foarte zen.
#HotelDelta impreuna cu Hotel California au fost si ele o surpriza frumoasa. Ei vin cu Baby Land, au activitati toata ziua pentru copii si o plaja amenajata special pentru copii. Happy kids, Happy parents ;)

Tot ei au preluat si Teatrul de Vara Jupiter care vine cu agenda de vara periodica cu spectacole pentru copii (in fiecare luni), teatru (miercuri), concerte (vineri).
Si a  mai spus o vorba mare managerul de aici: hotelurile de genul acesta care fac treaba, desi sunt insule izolate, au fost luate de oameni care au vrut sa investeasca in turism, cladirile apocaliptice parasite pe care le veti intalni in rest au fost investitii imobiliare. Diferenta in timp este vizibila.

Inca mai sunt manageri care nu stiu cu ce se mananca ospitalitatea, promptitudinea, comunicarea inclusiv cu proprii angajati. Inca se merge pe principiul "merge si-asa" sau "oricum imi merge bine, de ce sa ma agit". Dar par ca incep sa ramana exceptii care nu se adapteaza iar cei care inteleg importanta comunicarii si colaborarilor devin majoritari.

#Mangalia e frumoasa si va asteapta sa o descoperiti la pas. Recomand situl arheologic de la Hotel President si Geamia Esmahan, cea mai veche geamie din Romania. Iar daca ajungeti la Muzeul de Istorie sper sa aveti parte de povestile d-lui Robert.
#HergheliaMangalia are oameni pasionati si cai frumosi. Imi promisesem cu ceva timp in urma ca voi merge de capul meu acolo, fara oficialitati. Am aflat diferenta intre roib, murg si ca nu exista cal alb, ci balan...sau vanat. Legendele calului pur sange arab le aflati pe DrumLiber. Si cu amintirea vanataii de pe picior imi doresc sa calaresc iar. Mai mult, mai bine si candva si singura :)

#CocorSpa a fost o experienta pentru toata lumea. Multe superlative acolo. Unele nu pot fi reproduse :)

#DeltaDunarii e unica. E aproape si daca veniti la mare puteti incerca o excursie de o zi. Direct Aeroport va poate ajuta cu transportul si nu numai. Am vazut pasari multe, am aflat ca la cormorani penele albe de pe piept indica batranetea si ca ei nu au acel strat de grasime pe pene de aceea stau apoi cu aripile intinse ca sa le usuce. Probabil vor evolua in urmatoarele generatii. Multumesc Vera - Calator sau Turist pentru detalii.
Canalele sunt de-a dreptul autostrazi cu trafic mare uneori :)
 Pensiunea Oprisan va ofera o tuica din floare de salcam asa de incalzire, iar apoi masa in sine va  face sa va doriti un hamac si un pui de somn. Asa ca plimbarea cu canotca trebuie bifata inainte.

Cateva vorbe de duh la care voi zambi nostalgic de acum incolo:
De la "vitalitate" am ajuns la "virilitate" si pe cale de consecinta social media la "viralitate".
"Cand carmesti mai si carpesti". Si unii chiar raspund bine la astfel de indemnuri (felicitari nevestelor, fac treaba buna). 
Din cand in cand raspund la "Doina". La Mititela sa stiti ca nu :)
Cu tuica nu fac casa buna, bujori in obrajori e putin spus, astept dovezile de la ceilalti :) Cu vinul in schimb e dragoste la prima vedere (pana la ultimul pahar). Mi-a ramas gandul la Tamaioasa de la Vincon Vrancea. Si la inghetata de lavanda de la Clos des Colombes.
"Pe velier nu dai la rate, in larg dai la delfini". De fapt trebuie pus la singular, fiindca am fost doar eu, culmea. Repede sa nu se prinda nimeni si apoi sarit in apa de pe velier in largul marii. Privind retrospectiv nu recomand sa faceti ca mine, fiindca eram si ametita, dar apa rece mi-a priit. Si asa am avut sansa sa fiu recuperata din mare de salvamari.
De la d-na Anne Marie de la #ClosdesColombes am retinut urmatorul sfat: "vinul prost se bea spritz, vinul bun se savureaza simplu". Dar neaparat alaturi de mancarea potrivita. Totul trebuie sa se completeze si sa se scoata in evidenta reciproc. Acelasi sfat fiind primit si de la d-na Corina Nedelcu de la #VinconVrancea.
De la Ina - Lumea Mare: "imi pare rau ca v-am cunoscut". Trebuie sa re-editam si cu alte ocazii, sa adunam cat mai multe astfel de "regrete" si sa aratam ca Romania merita multe vizite. Depinde si de noi sa se dezvolte turismul si aici.
De la Sorin - Airlines Travel: "bem, mancam, restu-i desert". Iar desertul merge bine cu un pahar de vin!

Acest articol a fost scris in infoturul "Relaxare si Vitalitate in sudul litoralului romanesc" organizat de TurismMarket.com in parteneriat cu HotelMelodia.ro, Primaria Mangalia, Direct-Aeroport.ro , Icar Tours si cu sprijinul  Hotel Delta, Hotel Opal, Cocor Spa Hotel, Clos Des Colombes, Vincon Romania, Complex Ciresica, Terasa Egreta Olimp, Efendi Cafe Neptun, Herghelia Mangalia.

Un comentariu:

  1. vin si dovezile cu bujori, vin, stai asa! :)
    da ma. A fost foarte tare.
    Cred ca ma intorc in iulie ;)

    RăspundețiȘtergere