Translate

joi, 20 noiembrie 2014

Un Out of the Box aplicat practic

Dupa cum stiti, urmeaza sa fiu speaker la conferinta TEDx Constanta care are ca tema "Think out of the Box". 
Pe langa pregatirea in sine a discursului m-am ocupat si de celelalte detalii care conteaza, un detaliu foarte important si la care tin foarte mult fiind cartile de vizita.
Eu nu le-am avut simple nici pana acum, v-am povestit anul trecut ce carti de vizita mi-am facut alaturi de cei de la Agrafa. Iar inainte mi le faceam eu singurica, ca doar de aia am Doua Maini Stangi.
Doar ca acum am fost plecata la munte la inceputul lunii noiembrie si m-am ocupat de acest detaliu cam in scurt. Asa ca am decis sa dau o sansa firmelor constantene, optimista ca pot face ceva deosebit si aici, fara sa mai apelez la capitala.
Si am vrut ceva, logic, "out of the box". Am decis ca nu vreau carton, as fi vrut tot plastic transparent cum facusera cei de la Agrafa, dar eram deschisa si propunerilor de alte materiale pe care nu le-ai fi luat in considerare pentru asa carti de vizita. 
Sursa de inspiratie pentru a contacta firme locale a fost in principal albumul Facebook Unde Iesim in Constanta si apoi cateva recomandari de la prieteni.
Am crezut  ca firmele care se ocupa de asa ceva se vor bucura sa fie scoase din rutina si sa li se ceara sa fie creativi alaturi de mine.
Si nu a fost chiar asa. Am trimis in total cam 10 solicitari:
- o firma a fost contactata telefonic si mi s-a raspuns ca nu pot face decat pe carton;
- 2 firme au fost direct vizitate de sotul meu fiind prin oras cu treaba, avand cartea de vizita din plastic la el a intrebat si a primit acelasi raspuns negativ;
- 2 firme contactate pe Facebook, au confirmat ca pot face si din alte materiale si a ramas ca sa trec pe la ei sa vedem la ce m-as putea decide. Discutiile au inceput (si continuat cat s-a putut) vineri/sambata/duminica si, cum luni nu am primit nici o adresa unde sa vin a ramas asa, marti le-am scris eu ca am decis sa merg mai departe cu firma cu care am apucat sa ma vad.
- 5 firme contactate pe e-mail si aici raspunsurile au fost asa: 1 - a sunat inapoi marti dar deja mersesem mai departe cu o firma ; 2 - a raspuns, dar nu facea ce-mi doream eu ; 3 & 4 - nu au raspuns deloc ; 5 - au raspuns prompt, ne-am vazut si sunt cei cu care am si mers mai departe.

Asa ca pe mine m-au castigat de client cei de la Celebris care mi-au aratat orice material putea fi printat, indiferent de folosirea in mod uzual a acelui material. Daca eu il alegeam ca fiind bun si putea fi redus la dimensiune de carte de vizita, de ce sa se opuna ei nebuniei mele de client? 
Desi am pornit de la plastic transparent, am trecut prin diverse alte materiale (inca mi-a ramas gandul la "prelata de camion" cine stie ce idei imi vin candva) si ne-am oprit la magnet. Iar de la nebunia colorata pe care credeam eu ca o vreau am ajuns la alb si fluturi. Cu niste mici accente colorate, e adevarat. De asta merita increderea voastra fiindca vor veni cu propuneri care sa va faca sa fiti multumiti de rezultatul final.



Nu v-am dat nume la restul firmelor si nu va dau nici pret la mine (desi a fost foarte bun, ca idee, am primit si o oferta din Bucuresti pentru acelasi produs la un pret mult mai mare). Poate voi veti colabora bine cu restul firmelor. Iar la pret nu e relevant fiindca ma indoiesc ca veti face exact acelasi produs cu cel facut de mine, dar m-as bucura sa aflu ca ati mers la Celebris fiindca eu v-am convins sa mergeti la ei. Eu chiar ii voi recomanda de acum din toata inima.

Am decis sa scriu acest articol pentru ca m-au deranjat cateva lucruri/atitudini:
1 - nu se raspunde la mail; ori deloc, ori foarte greu. Mai ales ca eu specificasem ca sunt presata de timp datorita evenimentului la care urmeaza sa fiu prezenta. Da, pe de o parte poate voi pistona eu, potential client, ca e in interesul meu sa am carti de vizita la eveniment, dar si agentul prestator de servicii ar trebui sa mai revina la conversatie ca e in interesul lui sa mai castige un client.
2 -  sunt genul de firme unde te astepti la multa creativitate si deschidere, au sectie de grafica, design, etc; li s-a oferit sansa de a fi creativi si nu au vrut.
3 - marea majoritate a incercat sa-mi propuna cartonul (adica doar ceea ce stapanesc) desi specificasem clar ca vreau altceva si unii chiar au insistat pe carton, e neplacut sa repeti de 2 sau 3 ori ca NU vrei un lucru. 

Singura modalitate in care as accepta carton ar fi unul foarte gros si bine finisat astfel incat sa pot face 4 piese de puzzle care sa se imbine in carte de vizita. Daca ma citeste cineva din domeniu si accepta provocarea sunt deschisa discutiilor pe viitor pe subiectul cartonului din aceasta perspectiva. Sunt constienta ca si costurile vor fi altele, dar as vrea sa vad daca totusi sunt realizabile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu