Translate

luni, 1 decembrie 2014

Romania vazuta de mine in 2014

Nu aveam de gand sa fac o retrospectiva, dar a venit articolul de la Bialog si apoi si ziua nationala.
Asa ca am zis "de ce nu? ia sa vedem pe unde am calatorit eu de la inceputul anului pana acum?". Mai ales ca deja este decembrie si nu mai am nimic programat pentru luna asta, deci cam asta va fi si lista finala a anului.

Ianuarie 
Anul nou m-a prins la Bucuresti unde m-am putut bucura de artificii (aici articol si album) care chiar au fost spectaculoase.

In aceeasi mini-vacanta am dat o fuga si la domeniul Mogosoaia, pe care il recomand, este luminat si decorat feeric de sarbatori.

Tot atunci am vizitat si cetatea Targoviste, desi pe acolo mai sunt si alte obiective care merita vizite pe viitor.


Sfarsitul lunii ianuarie m-a gasit la Avrig, unde spre rusinea mea am ratat castelul chiar din Avrig pentru o vizita, deci cu siguranta voi reedita vizita. Dar am vizitat Cisnadie si Cisnadioara (aici mai ajunsesem dar mie imi place sa revad locuri).


Aprilie - Mogosoaia inca o data


Mai
A inceput cu o noua vizita la Enisala si cu o cautare cu indarjire a zonei de rezervatie naturala de bujori, stiam ca inceputul lunii mai este perioada lor de inflorire. Si i-am gasit.


Plus o vizita in premiera la una din cele mai vechi moschei din Romania, la Babadag - 1609. Cea mai veche se afla la Mangalia - 1573.

Finalul de luna m-a plimbat in cel mai frumos mod posibil cu regata de veliere SCF Black Sea Tall Ship (ziua 1, ziua 2, ziua 3) incheindu-se cu o plimbare pe mandria nationala Bricul Mircea la parada costiera.


Iunie
Inceputul lunii m-a dus iar la cetatea Enisala si de data asta stiind unde am gasit cu o luna in urma bujorii am vrut sa vedem cum arata acum. Natura isi urmase cursul in cel frumos mod posibil, m-am simtit ca intr-un basm feeric.


Mijlocul lunii mi-a aratat zona de sud a litoralului cu ochi de turist. Si a  fost o experienta deosebita, pe care promit sa v-o detaliez iarna aceasta ca sa va incalzeasca sufletele pentru vara urmatoare.La final de iunie am ajuns la Sibiu cu scop dedicat  - prima mea urcare adevarata pe munte, mai exact la varful Vanatoarea lui Buteanu alaturi de Asociatia Judeteana Sibiu Turism.


Iulie
Dupa o vacanta in afara tarii, ne-am oprit pentru o zi si am mai luat putin la pas Bucurestiul vizitand frumoasele scari de pe strada Xenopol.

Am incheiat luna cu o excursie de o zi la Tulcea vizitand acvariul si Dealul Independentei.


Septembrie
Zbor cu avionul usor: Aventura Card cu Wonder Woman . Fix pe 13 si a fost bine, mai vreau.


Apoi a doua zi o vizita la domeniul Comana pentru o plimbare cu bicicleta. Cu siguranta ne vom mai intoarce, fiindca vreau sa le escaladez peretele, sa incerc si distractia prin copaci.

Si de final de luna am ajuns iar la Enisala si am bifat o noua premiera : cetatea Argamum.

Noiembrie
Ultima iesire a avut si cele mai multe premiere (mai fusesem in zona dar toate aceste obiective imi ramasesera straine) :

Cetate Brasov

Biserica Prejmer

Castel Cantacuzino Busteni


Cascada Urlatoarea Busteni

Cazino Sinaia
Expozitie trenulete gara Sinaia


Pivnite Azuga dedicate vinului spumant Rhein - apartinand cramelor Halewood

Canion 7 Scari


Si urcare la varful Piatra Mare pe o vreme superba, noi doi singuri pe tot muntele.
Si-am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea Romaniei anului 2014. Abia astept sa incep un album nou cu titlul 2015 si sa-l umplu de subfoldere pline de amintiri frumoase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu