Translate

marți, 13 octombrie 2015

Festivalul International al Muzicii si Dansului Oleg Danovski 2015

Desi am 40 de texte in draft asteptand lumina rampei, o sa va pun aici programul unui festival care mie imi este foarte drag si il urmaresc de cativa ani indeaproape.
Festivalul International al Muzicii si Dansului este deja eveniment de traditie organizat de Teatrul de Opera si Balet Oleg Danivski.

Cum nu am gasit decat in 2 locuri detalii despre eveniment, si ambele greu de urmarit dupa parerea mea, vi le las aici aranjate cronologic si usor de tinut minte.
Perioada: 25 octombrie - 29 noimebrie
Nu am gasit pret bilete individuale, doar mentiunea in Telegraf ca exista 8 tipuri de abonamente cu preturi variind intre 140 lei - 7 spectacole si 200 lei - 14 spectacole. Si tot in Telegraf am gasit si detaliile intregului festival, calendarul TNOB se opreste la data de 22 noiembrie.
Separat, intrand pe spectacole am gasit: 15 lei elevi, 20 lei pensionari, intre 30 si 50 lei biletul normal in functie de asezare. Pare ca se aplica aceste preturi la fiecare spectacol.

Pana cand incepe festivalul mai puteti merge la Oleg Danovski pentru:
14  octombrie - Miercuri ora 18.30 - pret bilet 10 lei - In Memoriam Roxana Bageac - Seara Lirica
17 octombrie - Sambata ora 18.30 - "My Fair Lady" - F.Loewe
18 octombrie - Duminica ora 18.30 - "Elixirul Dragostei" - G.Donizetti
21 octombrie - Miercuri ora 18.30 - Seara Camerala - vioara & viola - duete de Mozzart si Rolla

De asemenea, nu uitati ca a inceput stagiunea si la Teatrul de Stat care a afisat programul pana pe 1 noiembrie.Iar la Casa de Cultura din lista lor de spectacole eu imi doresc sa ajung la Strauss Festival Orchestra Vienna cu spectacolul de Craciun.


Programul festivalului este pe scurt mai jos:

25 octombrie - Duminica, ora 18.30 - "O noapte la Venetia" - J. Strauss - opereta - spectacol in premiera

29 octombrie - Joi, ora 18.30 - "Tenor pe 4 continente & Fermecatoarea Opereta"
 Prima parte a serii este dedicata tenorului Vasile Moldoveanu, iar a doua parte vine cu scurte arii celebre: Johann Strauss, Emmerich Kalman, Franz Lehar, Robert Stolz, Gherase Dendrino, Tiberiu Brediceanu, Paul Abraham si George Grigoriu.

31 octombrie - reprogramat pentru 27.11 - ora 18.30 - "Thank you for the music & All Inclusive"
In prima parte a serii sopranele Daniela Vlădescu şi Bianca Ionescu vor fi protagonistele recitalului „Thank You for the Music”, sub egida „Doua vieti pentru muzică”. Dupa pauza avem parte de un recital... „All Inclusive”, sustinut de Constanta Brass Band.

1 noiembrie - Duminica ora 18.30 - "Traviata" - G. Verdi

6 noiembrie - Vineri ora 18.30 - Concert simfonic - dirijor Gabriel Voicu (Germania); solist: Sebastian Tegzesiu (Elvetia) ; opere: Brahms, Ceaikowski, Schumann

7 noiembrie - Sambata ora 18.30 - "Giselle" - A. Adams - balet coregrafie clasica

8 noiembrie - Duminica ora 18.30 - "A whole new world" - un mix la care am fost deja de 2 ori si il recomand

13 noiembrie - Vineri ora 18.30 - "Sufletul Lumilor - Legenda tinerei Hanako & Enesciana"
Prima parte a programului este dedicat culturii din Tara Soarelui Rasare și desfasurandu-se sub Inaltul Patronaj al Ambasadei Japoniei la Bucuresti. In program sunt incluse cantece traditionale japoneze, interpretate de soprana Akiko Hayakawa, acompaniata de pianista Silvia Tigmeanu, si dansuri clasice japoneze, sustinute de Itohisa Wakayaghi. Al doilea moment este de balet. 

14 noiembrie - Sambata ora 18.30 - "Cinema Paradiso & Printre Stele"
Prima parte o va avea pe actrita Anca Sigartau, alaturi de solisti, balerini si Orchestra Camerala Bucuresti. A doua parte continua cu "Romanta si surorile europene”, sustinut de actrita Alina Mavrodin.

15 noiembrie - Duminica ora 18.30 - "Aida" - G. Verdi

17 noiembrie - Marti orele 10 si 11 - spectacole pentru copii - "S-au furat povestile" - spectacol muzical coregrafic All's Choir and Ballet Company

20 noiembrie - Vineri ora 18.30 - "Gala Tenorilor in onoarea tenorului Florin Diaconescu" - 50 de ani de activitate

22 noiembrie - Duminica ora 18.30 - "Turandot" - G. Puccini

27 noiembrie - Marti 18.30 - reprogramare concert din 31 octombrie - "Thank you for the music & All Inclusive"
In prima parte a serii sopranele Daniela Vlădescu şi Bianca Ionescu vor fi protagonistele recitalului „Thank You for the Music”, sub egida „Doua vieti pentru muzică”. Dupa pauza avem parte de un recital... „All Inclusive”, sustinut de Constanta Brass Band.

28 noiembrie - Sambata ora 18.30 - "Peer Gynt" - E.Grieg - balet

29 noiembrie - Duminica ora 18.30 - "Carmina Burana" - C.Orff

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu