Translate

luni, 7 aprilie 2014

Sunt revoltata

Si trista. Si nu pot decat sa le transmit condoleante familiilor persoanelor decedate si un gand bun celor raniti si inca in spital.
Ma refer la incendiul care a avut loc in week-end pe blvd Tomis la restaurantul Beirut si care a distrus si Legendary Pub de la etaj. Despre care au relatat publicatiile locale.
Imi pare rau ca nu am pastrat copie dupa primul text publicat pe site-ul mentionat mai sus fiindca inclusiv directorul lor de programe era indignat de masinile parcate neregulamentar acolo care au ingreunat accesul masinilor de pompieri.
Va spun eu de ce nu au putut ajunge: fiindca zona aceea este tara nimanui cand se lasa seara si mai ales in week-end-uri. Masinile ajung sa fie dublate si chiar triplate si nu doar pentru o ora, fiindca domnisorii care vin in zona la ceas de seara pe week-end vin ca sa petreaca cateva ore bune astfel ca haosul ramane asa pana spre dimineata.
As vrea sa cred ca masinile parcate neregulamentar au fost ridicate si amendate corespunzator conform codului rutier existent mai mult pe hartie. Fiindca Politia va spun eu cum face treaba in zona respectiva: de la 9 la 17 de luni pana vineri, cat sunt deschise bancile, fac exact zona bulevardului si claxoneaza masinile inghesuite ale celor care incearca sa rezolve treburi pe la banci. De multe ori se lasa chiar cu amenzi date pe zi sau cu caracatite, ca deh, mai trebuie si din astea sa dea bine. Deci oamenii diurni, oamenii care muncesc si contribuie activ la bugetul statului, la plata de impozite, sunt buni de plata si la amenzi. Dar cumva, de fiecare data, fix la ora 17 cand se inchid usile bancilor, dispar miraculos si masinile Politiei. Si apar pasarile de noapte la cafele si apoi cluburi care nu intampina nici un claxon de atentionare oficiala in parcarea neregulamentara, si nu ma refer la o stationare scurta cum se intampla in cursul zilei.
Si uite asa afli cum e posibil sa moara oameni cu statia de pompieri la doar 100 de metri. Si cam cata grija au angajatorii de personalul propriu, fiindca toti clientii au fost evacuati, dar niste fete angajate acolo au ramas prizoniere in mansarda si au murit imbratisate.
Sincer, mi se rupe de neregulile oficiale pe care incearca sa le gaseasca acum, dupa ce a murit cineva. Si as vrea ca de aici sa inceapa sa se verifice si alte localuri, dar respectand litera legii si nu selectiv in functie de antipatiile politice sau din diverse alte motive.
Neregulile exista, sunt multe si sunt vechi. Si sunt general aplicate la unitatile de acest gen. Avizele de functionare, planurile de evacuare sunt facute doar pe hartie, stampilele favorabile se iau din mers, cu doua telefoane si 3 spagi. Subiectul numit intretinere le este strain patronilor. Localul era intr-o casa veche si hornurile era vechi si subdimensionate. Ce noutate! Dar cand s-a dat avizul si cand s-a construit bucataria restaurantului chiar nu a realizat nimeni acest aspect practic?
Alarme de fum nu existau? A trebuit sa fie inconjurati de fum ca sa realizeze ca au o problema reala?
Si cum erau facute planurile respective de evacuare  daca fetele alea au ramas prizoniere in mansarda? Asta arata respectul acordat in general de patroni angajatilor fiindca spatiile dedicate angajatilor de obicei sunt camarutele cele mai mici, indepartate, ascunse, neingrijite, neaerisite, nedotate. In general puteti realiza cat de apreciat este personalul de angajator dupa cat de constanti sunt angajatii de-a lungul timpului si dupa atitudinea generala de lucru a echipei.
Sunt revoltata si mi-e ciuda fiindca am lucrat in domeniul asta si stiu si dedesubturile, care sunt triste. Au iesit clientii, patronul a putut  sa iasa, dar aici nu se mai aplica principiul "capitanul paraseste ultimul nava"? Fetele alea erau la munca si e nedrept ca au murit, e nedrept ca au fost efectiv uitate in mansarda.  E nedrept ca ele au platit cu viata toate hibele unui sistem care se tot perpetueaza.
Trist! :(

Un comentariu:

  1. Da,dureros...chiar mai devreme citeam pe undeva(n-am putut sa stau sa citesc tot,de durere) ca au fost lasate sa moara...cand se vor trezi oare oamenii si vor face ceva in privinta asta?of,of.
    A,si politistii dau amenzi dar ei alearga cu 140 km pe ora,nu semnalizeaza(poti sa intri in ei,nu alta),ca,deh,ei sunt politisti...de parca n-ar fi tot oameni si cetateni.

    RăspundețiȘtergere