Translate

joi, 15 ianuarie 2015

Ziua Mondiala a Zapezii

Acum 2 zile m-am intors dintr-un infotur de pe Valea Prahovei. Si desi doar ce fusesem si de capul meu in noiembrie iata ca am mai aflat lucruri noi.
Stiati ca pe 18 ianuarie 2015 se sarbatoreste World Snow Day? Eu nu stiam dar am aflat acum de la oamenii implicati in dezvoltarea locala pe care i-am cunoscut in infotur si despre care abia astept sa va povestesc mai multe.


Revenind la Ziua Zapezii, Primaria Sinaia va organiza mai multe evenimente pe Partia Noua Gondola 1 - aici detalii.

Iar la Busteni toti cei care ajung la partie pot beneficia de monitor gratuit de ski; adulti si copii pot invata primele reguli de ski de la instructori. Eu am incercat pentru scurt timp si nu trebuie decat atentie la profesor si repetitii.

Pentru a fi la curent cu ce se intampla in zona puteti urmari:
- Primaria Sinaia (site si Facebook)

Pentru harti va recomand i-tour.ro care ofera :
- sectiune de harti statiuni si aveti : Azuga, Busteni, Sinaia, Predeal si multe altele, inclusiv cele de pe litoral
- sectiune de harti partii: Sinaia, Predeal, Busteni, Azuga si multe altele si din tara

Update - informatii gasite pe inbucegi.ro :
"Sinaia
Începând cu ora 11.00, pe Pârtia Nouă din Sinaia – Gondola 1, se dă startul petrecerii dedicate zăpezii.
„Am ales să oferim această zi copiilor care nu au posibilitatea sa schieze zi de zi. Douăzeci de copii vor primi lecții și echipament gratuit din partea celor mai buni monitori din oraș. Vom continua să organizăm la Sinaia evenimente prin care să promovăm ideea de mișcare ca promotor al sănătății și stării de bine. Vă așteptăm duminică, pe pârtie!” a spus Vlad Oprea, Primarul orașului Sinaia. Organizator este Primăria Orașului Sinaia și agenţia de turism Travel Point ca partener oficial al Federaţiei Internaţionale de Ski ( F.I.S). De asemenea, dacă vremea va permite și vântul nu va sufla cu putere, Asociația Tabere cu Suflet va organiza o petrecere și la Cota 2000, pe pârtiile de altitudine: concursuri, discounturi la lecțiile de schi și o bulgăreală pe cinste.

Bușteni
Pârtia Kalinderu va fi gazda petrecerii din Bușteni. Aici vă așteaptă lecţii de schi gratuite pentru copiii aflaţi pe pârtie, oferite de școla de schi din stațiune, concursuri de schi, jocuri pe zăpadă, concursuri și activități educative cu și despre zăpadă.
Organizator este Agenţia de turism Travel Point, partener oficial al Federaţiei Internaţionale de Ski ( F.I.S).

Azuga
La baza pârtiei Sorica, copiii sunt așteptați de organizatori cu concursuri, lecții de inițiere în schi și snowboard.
Aici sărbătoarea se prelungește până luni, 19 ianuarie, când va avea loc Revoluția Zăpezii. Pasionații de sporturi de iarnă sunt așteptați cu un preț special la telegondola: 80 de lei skipass-ul pentru o zi (în loc de 140 lei)! E loc pentru toată lumea! E chiar foarte important să fie cât mai mulți participanți! Mic cu mic se face... REVOLUȚIA ZĂPEZII!!!

Predeal
La Predeal sărbătoarea începe cu o zi mai devreme. Asociația Tabere cu Suflet vă așteaptă la sărbătoarea zăpezii sâmbătă, 17 ianuarie, pe pârtia Clăbucet Sosire, cu lecții de schi și concursuri."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu