Translate

joi, 13 august 2015

Normal Taxi vs Overcharged Taxi in Constanta

RO: Am facut o nefacuta: am reusit sa iau un taxi cu suprataxa si sa platesc dublu cursa. Dar sa zicem ca am platit pentru informatia de mai jos care sper sa va fie voua utila pe viitor.
Cum deosebesti un taxi obisnuit de un taxi cu suprataxa? Aici la refer la taxi-urile din Constanta.
Pai de fapt este destul de simplu. Desi toate sunt galbene, toate au si o firma montata sus si unele chiar si pe usa, inclusiv placuta cu numarul de licenta, diferenta este la afisajul tarifului.
Taxiurile din Constanta au tarifele afisate pe una din usi si aici este diferenta: 
Taxiurile originale au tarifele afisate cu verde sau cu negru si sunt 1.39 Ron/km. Taxiurile cu suprapret au tarifele afisate cu rosu si sunt 3.50 Ron/km.
Asa ca fiti un pic mai vigilenti decat mine :)
Update de informatii primite in comentarii:
"Sunt 3 tarife la taxiuri stabilite de primarie. Tariful negru cel mai mic, cel verde mediu si cel rosu cel mai scump. Licentele sunt date de primarie doar catre companii. Taxiurile pirat nu au stema de la primarie si nici firma afisata.
Un taxi legal indiferent ca are preturile in rosu, verde sau negru trebuie sa aiba pe usa sigla de la primarie, banda aia alb negru, sa aiba tarifele pe portiera, sa fei galbene si sa aiba pe capota aia cu taxi. Plus inauntru sa fie afisat la loc vizibil ID-ul , licenta aia a taximetristului cu poza cu tot." 

EN: This is a good post especially for tourists. How to spot an original taxi to an extracharging taxi in Constanta.
They are all yellow, they will all have a company name on top or on the doors and they will all have a license plate number. These are the basics.
But the fine line stays in the tariffs: the original taxi will have the tariffs written in black or green colour and the charge is 1.39 Ron/km. The extracharging taxi will have the tariffs written in red colour and it will be 3.50 Ron/km.
So now you know. Be careful! :)
Update received through comments:
"There are 3 tarrifs established by the City Hall. The black one is the cheapest (1.39), the green one is medium (1.79) and the red one is the most expensive.
These are for the official licensed taxis. 
THe licensed taxis (no matter the prices displayed) will have on the doors the City Hall banner, those dots in black and white next to the windows, prices on the door, and Taxi sign on the car. Inside you should also see in a visible place the drivers ID with photo.
Fake taxis will not display most of those official details, the prices will be smaller, no drivers ID inside, no City Hall logo."



7 comentarii:

  1. Nu exista niciun tarif de 1.4 in Constanta. Minim este 1.79 Se vede si in poza

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. exista , dar este foarte greu de gasit, marea majoritate au 1.79, de aceea am si gasit pe net o poza cu tariful verde

      Ștergere
  2. Băi, vroiam să scriu şi eu pe tema asta. Chiar să merg pe la Gară şi să fac ceva fofografii de la distanţă cu maşinile folosite de taximetriştii cu 3,49 lei per kilometru. După care am ajuns pe acolo cu treabă şi-am văzut doi taximetrişti care aşteptau clienţi. Taximetrişti cât mine de înalţi şi a căror ceafă pornea de pe la urech, genu' ăla de haidamaci care n-ar avea o problemă în a-mi ...ute mojo-ul. Aşa că m-am lăsat baltă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu nu m-am riscat inca la poze, si in niciun caz in fata garii :)
      dar prin oras de ieri deja ma tot uit dupa culoarea tarifelor de pe usi si nu am vazut decat verzi
      asa ca acum vanez tariful negru si ala chiar va merita o poza :)

      Ștergere
  3. te rog , sa ma scuzi ,dar sintagmele folosite de tine sunt eronate . as zice 100 % eronate. taxiuri originale / taxi fals ???????? nu este nici un taxi fals , si nici un taxi original. taxiurile care au tarife diferite sunt la fel ca restul , nu sunt nici false , si nici fara autorizatie. scrie foarte clar pe usa , ce tarife au . este optiunea lor , este legal si nu e nici o inselaciune. este ca si cand ai fi nemultumita ca la restaurant platesti 5 lei pe o sticla de apa plata . platesti , daca vrei. daca nu , mergi la supermarket si dai 2.5 lei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi asum critica fiindca este meritata. Voi face si modificarile in text.

      Ștergere