Translate

miercuri, 21 ianuarie 2015

Impresii Jawbone

Va anuntam la finalul anului 2014 ca am castigat la concursul Rexona Idei Puse in Miscare o bratara de monitorizare a activitatii fizice de la Jawbone.



Au venit premiile, asa ca am pus bratara la treaba. I-am setat datele pe inaltime, greutate si o tinta medie recomandata de 10 000 de pasi pe zi, fara partea de dieta (nu e in planurile mele :) ). De asemenea, ea face si monitorizarea somnului. A fost doar amuzant sa vad cum se alterneaza somnul usor cu cel profund si ca nu fac 8 ore de somn, dar asta stiam deja :)

Mai intai i-am facut o proba locala intr-o zi normala de mers la munca. Chiar isi face treaba bine, fiindca in ziua aceea m-am deplasat efectiv doar la inceput si la final de zi, distanta pe care o am de parcurs de unde ma lasa transportul public pana la birou si inapoi seara (aproximativ 1.2 - 1.5 km drumul). In rest au fost cativa pasi in interiorul biroului.



Si apoi am luat-o in infotur pe Valea Prahovei - #3noptisicatevazile . Unde credeam eu ca voi depasi norma de pasi de nu se poate. Uite ca nu a fost chiar asa. E adevarat ca au fost implicate si multe drumuri scurte cu masina de-a lungul fiecarei zi.  Dar pe de alta parte, in zilele acelea am avut piscina dimineata si seara si acolo nu am folosit bratara, deci pot spune ca s-ar mai aduna niste activitate fizica.






A fost buna experienta asta fiindca eram convinsa ca merg destul de mult, ca sunt destul de  activa si am realizat ca nu prea e asa. E cam putin, fac prea putina activitate fizica la cata energie am si pe care o simt ca a ramas neconsumata. Deci cred ca se impune o reorganizare a activitatilor sportive de acum incolo :)
(dar de alergat tot nu alerg :P )

Si apoi am facut inca o proba la exercitiul datorita caruia am si castigat-o - Free Tour Constanta. Si am avut parte de inca o surpriza. Media parcursa la un astfel de tur a fost de 7 km. Impresionant!


4 comentarii:

  1. HiHi e similara cu FitBit-ul meu (nu am inca tip bratara dar ce am monitorizeaza somul); eu am monitorizat somnul la inceput dar apoi am renuntat cand am vazut patternul. Stii ce am citit ca e punctul forte al FitBit? Comunitatea. Poti sa adaugi prieteni si sa ai competitii cu ei; poti sa faci grupuri - cum avem noi la work, grupul de challenge.
    Ah si mie imi trimite FitBit mesaje :))) pe app-ul de tel imi zice cand mai am 2500 pasi sa ajung la target iar greetingul pe gadget e chiar haios (de fiecare data altul)
    Enjoy your fitness tracker!! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. pe partea de somn a fost mai interesat al meu sot :)
    aveam optiunea de grupuri si provocari si pe endomondo si sportstracker, dar eu chiar imi doream un pedometru bun si atat...si mi s-a indeplinit dorinta :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, eu am avut un pedometru de buzunar dar era slab (pe o axa) si dadea aiurea (adica mai putin). Iar fitbit l-am primit :) [acum voi da banii eu pe unul cu HRM inclus] nu mai folosesc nici endomondo nici sportstrecker de cand am fitBit; bine, eu castig bani daca fac 70000 pasi pe sapt cati tine challengeul (26 sapt) asa ca nu pot folosi decat FitBit

      Ștergere
    2. asa da motivare :)
      si mie mi-a dat erori la sportstracker de cateva ori si am avut si vreo 2 pedometre simple, dar ma enervau ca se puteau apasa butoanele mult prea usor in miscare si se reseta toata activitatea

      Ștergere