Translate

joi, 8 august 2013

Nu-s prietena cu estrogenul dar ma bucur de el

Si am ajuns la concluzia asta de ceva timp chiar. Dar m-am decis sa scriu acest text citindu-i dilemele Kariokai legate de purtatorii de testosteron - interviuri cu testosteron .
Si de ce am ajuns la concluzia asta? Pai sa o luam punctual:
- pe mine nu ma doare capul, niciodata, nici la propriu, nici la figurat. Aaa, ca ma supara sinusurile la  diferenta de presiune atmosferica de iti dau prognoza meteo mai ceva ca Accuweather asta e altceva. Pentru fetele care chiar sufera de migrene cu patalama de la doctor, nasol tare.
- cand e de iesit undeva sunt gata in 15-20 de minute :)
- ma inteleg mult mai bine cu barbatii; pana si barfele barbatesti imi plac mai mult
- stiu sa fac diferenta intre Star Trek, Star Wars si Star Gate (SG1 e no. 1, am zis);
- ador sa ma uit la Top Gear (cel original englezesc, cel american e o porcarie); "5th gear" nu m-a prins;
- eu spun clar ce ma doare, atunci cand ma doare si suficient de raspicat ca sa fiu auzita. Nu printre suspine, nu prin aluzii. De exemplu, anul trecut am facut articol cu ce-mi doresc de ziua mea. (P.S. - valabil si anul asta, cel mult mai adaug) . Si aici o descriere "eu in fata clasei"
- pot sa-mi port singura de grija. De ex: ora 1 noaptea si eu gratioasa mergeam pe jos singura pe strada spre casa. Atacata de un junior care saliva la geanta mea. Am apucat geanta cu ambele maini si i-am transmis ca ii dau eu banii dar geanta e mai importanta. Boul nu era in stare nici macar sa deschida gura, asa ca i-am transmis ca va avea de lucru cu mine si am inceput sa trag picioare. Vanjoase. Cand a inceput sa dea semne de cocosare a intervenit si al doilea junior care tinea de sase si a trebuit sa dau drumul gentii.Si acum imi pare rau dupa geanta aia si dupa cosmeticele Victoria's Secret proaspat primite cadou.
- m-am catarat prin toti copacii, pe acoperisurile de case si de blocuri. Ma fascineaza sa urc pe acoperisuri  si acum. Si in turnuri, nu ratez in vacante de cate ori am ocazia unei privelisti panoramice.
- ador sporturile zice-se extreme. Mai am de bifat parasutismul, sper eu cat de curand.
- toata copilaria mi s-a zis ca trebuia sa fiu baiat si ca am fost drac de copil (de aici si tatuajul de care mi-s mandra si acum). Inca din frageda pruncie am fotografii cu nas julit, genunchi praf, hainele nu mai zic in ce stadiu ajungeau acasa. Si acum am periodic vanatai si de fiecare data ma intreb de unde le-am mai capatat.
- desi duduie sifonierul  refuz sa dau multe zerouri pe haine, pentru mine sunt carpe care trebuie purtate ; mai degraba imi ador colectia de tenisi/balerini/espadrile. Si e impartit in 2 directii distincte: sport si office/elegant.
- culoarea roz  a inceput sa existe pentru mine de aproximativ 5 ani;
- ii inteleg perfect pe barbati cand spunc a pentru ei exista culorile rosu, galben,a lbastru, verde, etc. Inca ma dispera ca exista bej si crem; da, in teorie stiu, unul e spre galben, unul e spre gri, in final e tot caca-maca. 
- inca nu suport machiajul si inca-mi bag rimelul aiurea-n ochi ; unghii lungi nu servesc nici acum, plus ca le rup foarte repede cand lucrez la briz-brize;
- am 2 rafturi de creme dar uit sa ma dau cu ele cu zilele si de multe ori le arunc pline doar fiindca au expirat;
- mananc la orice ora, cand mi-e foame ; si mananc, nu 3 fire de salata, desi am si pofte din astea cateodata.
- nu m-au interesat nici portofelul si nici bicepsul celui de langa mine;
- nu-s fan diminutive in public nici cu consortul din dotare nici cu juniorii cu care ma intersectez. 
- eu cand ma enervez imi " bag ceva" ...neaos, atunci pe loc si tare, indiferent de context;
- eu nu voi sta niciodata  de cactus intr-un grup, am pareri si mi le exprim, chiar si neintrebata; ma abtin in schimb sa-i mai spun omului ca e prost, aia e lupta pierduta si doar cu astfel de specimene prefer sa tac, sau sa ma ridic si sa plec. Probabil asta e un mic semn de maturizare, ca nu am multe asa semne :))

Dar ma bucur ca-s femeie. Eu nu vreau egalitate, desi imi place sa port pantaloni ...asezonati cu un corset si cu un pantof cu toc, daca se poate ;)
-imi place sa ma urc pe un toc si sa-mi pun o rochita care stiu ca ma avantajeaza;
- pot jongla intre tinute elegante si tinute lejere, cea ce imi da libertati de miscare/exprimare in directii diferite; ca barbat e mai insesizabila diferenta asta.
- imi place sa primesc complimente legate de aspectul fizic, chiar daca unele comentarii sunt greu de reprodus; (alea cu "sa fiu apreciata pentru ce gandesc" le vreau si pe ele, dar sa fim realisti, pana deschid gura se va uita la fizicul meu si atunci da, oricat de superficial ar suna, fizicul conteaza)
- eu nu vreau sa fac plinul la masina, eu nu vreau sa schimb butelia / roata / becul ; da, as putea sa le fac, dar de ce sa nu profit de masculii care abia asteapta sa se arate;
- imi place sa mi se deschida usa; imi place sa mi se spuna "saru-mana" ;nu prea raspund la apelativul "doamna".
- profit la maxim de barbatii care se ofera sa ajute, avantaj reciproc: el se simte "barbat" in fata unei "doamne", iar eu rezolv problema cu un zambet gales;
- am momente cand imi place sa fiu "biatch" si atunci pot sa dau vina pe PMS;
- pot jongla cu culorile si frezele la pleata ; ca barbat cam greu de realizat :)
- imi place sa primesc flori, sa fie buchetul cat mai mare si cat mai colorat.

Cand m-am simtit dezavantajata ca sunt fata? 
Cand am vrut sa ma inscriu la lupte greco-romane si nu intelegeam de ce rade antrenorul. 
Cand m-am dus la karate si mama m-a lasat doar 6 luni motivand ca asta nu e sport de fete. Desi Mangalia nu oferea alte forme de sport prin care sa-mi las surplusul de energie. Surplus care ducea la geamuri sparte, capete sparte, ale mele sau ale altora, aproape dat foc la casa, a noastra sau a altora.
Cand la scoala la lucru manual a trebuit sa ma duc la crosetat si impletit desi imi exprimasem dorinta de a face si eu machete de vapoare si avioane, de a taia cu traforajul, de a lipi, de a bate un cui. Nuuu, eu trebuia sa invat sa cos, sa impletesc si sa crosetez. Ce conteaza ca fiind stangace nu a fost nimeni in stare sa-mi intoarca in oglinda miscarea si pana in ziua de azi croseta pentru mine e o potentiala arma alba si atat.

Si ma mai simt dezavantajata de alura mea de eterna copilandra pe care multa lume nu o ia in serios. Urasc persoanele care vin cu replici de genul "ce stii tu? esti inca / prea tanara".

3 comentarii:

  1. sigur nu suntem surori?:)) si eu ca si tine, minus aia cu geanta. yikes. am caftit si eu tipi/tipe la viata mea dar din alte motive LOL
    eu inca nu-s pretena cu roz decat prin costume de baie sau lenjerie...:))
    eu urasc cand nu ma ia lumea in serios dc nu-s eleganta si cu fata de "muiere". ce sa fac daca arat cu 10 ani mai mica? LOL asta ma termina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu si cand sunt eleganta si cu fata de "muiere" si tot vad surpriza pe fata unora cand raspund argumentat si profesionst unor cerinte. Dar nu o consider dezavantaj, sau ca trebuie sa dovedesc ceea ce stiu, doar ma amuza. De dovedit toti trebuie sa o facem in diverse situatii. Vreau doar sa fie obiectivi si sa ma asculte atunci cand vorbesc.

      Ștergere
    2. eu am facut un experiment ca deh is a dracu. m-am dus in usual attire (pantaloni trei sferturi, tricou) in magazin de electronice sa caut un laptop. rezultatul? toti au vb cu mine de zici ca nu am trecut prin scoala si stiam ce sa fac cu laptopul.
      am schimbat outfitul (fusta, bluza, toculete, machiaj) si m-am dus tot acolo. aia cred ca au memorie scurta ca de data asta au vb cu mine total altfel. "ce doreste doamna? la ce are nevoie doamna de laptop?" nu sa bage pe gat, nu sa vb de zici ca ei sunt buricu pamanului...mno da-le minte

      Ștergere