Translate

marți, 16 aprilie 2013

Ora de sport

Dintotdeauna mi-a placut sa fac miscare in diverse forme: volei, tenis, badminton, am mers la handbal tot gimnaziul (era optional in afara orelor) si am vrut la lupte greco-romane si nu intelegeam de ce rade instructorul. Apoi am ajuns la karate si mi-a placut, asa cum inca imi plac foarte mult orele de tae-bo si kick-box.
Dar am urat ora de sport de la scoala, am urat probele acelea obligatorii. La saritura de pe loc saream cam de nota 3 spre 4 iar la rezistenta ieseam printre ultimii si ma plictisea teribil invartitul ala in cerc pe stadion.
Chiar si acum adult fiind de cate ori am avut abonament la sala am intrat doar la orele de aerobic, nu m-am apropiat de sala de aparate niciodata si cel mai probabil nici nu as sti sa setez banda de alergat. O vad la fel de pedeapsa si acum iar eu vreau sa fac sport de placere. Aparatele ma plictisesc si-mi zboara gandul aiurea si nu as avea disciplina interioara sa lucrez singura nici macar pe termen scurt, in niciun caz pe termen lung.
Dar am ajuns la o varsta la care imi doresc si ma simt pregatita psihic sa ies din zona de comfort sa incerc lucruri pe care le evit de obicei.
Stiu ca alergatul este bun, nu voi sta sa insir beneficiile, dar la fel de bine stiam ca nu voi merge singura de capu meu niciodata sa alerg, am stadion in fata blocului si nici nu ma uit la el.
In luna  martie am aflat de initiativa celor de la Sana Sport (site si Facebook ) de alergare in grup pe plaja, o alergare usoara, cu pauze de mers, in care iti stabilesti ritmul propriu si ai avantajul grupului care te fereste de atacul cainilor, fiindca da, este si aceasta problema. Si avantajul grupului mai este si ca te motiveaza sa mergi mai departe.
Am fost racita si nu am putut participa de la prima editie, dar fiindca si-a revenit si vremea afara am pus alarma sa sune si ne-am infiintat acolo.
Mi-a placut ca a fost o gama larga de varste, de la parinti cu copii de la 4-5 ani, la o doamna in varsta care mai participa si la alte evenimente sportive chiar si in afara tarii si adolescenti veniti din proprie initiativa.
Intalnirea se face la ora 9 in parcarea de la Aqua Magic si dupa sfertul academic de asteptare a posibililor intarziati s-a pornit pe plaja unde se incepe cu incalzirea. Apoi o grupa de avansati a  plecat in alergarea pe toata lungimea Mamaiei - distanta de la bariera de intrare in Mamaia pana la bariera de iesire spre Navodari este de aprox 6 km.
Marea majoritate dintre noi au ramas pentru grupul de 5 km, care include si scurte pauze de mers, sau mai multe daca nu mai puteam alerga. Important este sa nu te opresti, sa dozezi respiratia, sa calci bine si sa folosesti si mainile in miscare fiindca regleaza si tinuta spatelui.
La partea cu respiratia mai am clar de lucru mult, ba mai mult, fiindca intalnisem o amica acolo noi eram in stare sa si stam putin de vorba mai ales la inceput.
A fost grup destul de mare, peste 50 de persoane estimez eu, ne-am rasfirat pe parcursul alergarii, datorita ritmului fiecaruia. Iar la intoarcere s-a facut iar cerc final cu streching-ul de dupa si apoi hidratare si mere inapoi in parcarea cu masini.
Nu stiu ce timp s-a scos, dar saptamana viitoare imi iau telefonul cu mine, mai ales ca mi-am instalat Endmondo Sports Tracker si voi incerca sa monitorizez actiunea - Articol aplicatii utile pe telefon.
Nu spun ca brusc m-am indragostit de alergare, dar  odata pe saptamana nu e capat de tara daca o fac de acum in mod constant.
Deocamdata va las cu fotografiile celor de la Sana Sport si vedem pe viitor cum vin si cu poze proprii - album foto Sanasport - 14.04
aici am crezut ca se face intoarcerea :)

merele de la final

incalzirea

poza de grup

streching final
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu