Translate

joi, 18 aprilie 2013

Ziua monumentelor

Stiati ca astazi este Ziua Mondiala a Monumentelor si Siturilor? Eu nu stiam , doar ce am aflat si mi se pare o idee frumoasa.
Si am mai aflat de o initiativa a celor de la Groove Hour (Facebook si site) : astazi pun la dispozitie descarcare gratuita a albumelor agentiei. Citez:

"Constanţa sărbătoreşte ziua mondială a monumentelor

Ziua de 18 aprilie a fost convenită în 1983, de International Council on Monuments and Sites (ICOMOS) şi UNESCO, pentru a marca Ziua Mondială a Monumentelor şi Siturilor în scopul stimulării interesului publicului pentru protejarea patrimoniului arhitectural.

Cu această ocazie agenţia de marketing cultural Groove Hour, publică online colecţia de albume a agenţiei cu posibilitatea de a fi descărcate gratuit de către cei interesaţi în redescoperirea monumentelor din oraşul Constanţa.

Cea mai importantă lucrare din colecţia agenţiei este albumul fotografic “Monumentele Muncipiliului Constanţa”, o lucrare ce inventariază toate monumentele de arhitectură şi artă urbană din Municipiul Constanţa şi Staţiunea Mamaia.

Curioşii dornici să cerceteze istoria oraşului au la dispoziţie posibilitatea de a descărca albumul omagial “Moscheea Regală Carol I”, un album aniversar, ce cuprinde de la imagini şi documente de arhivă, până la fotografii actuale de o frumuseţe impresionantă.

Albumul “Catedrala Sf. Apostoli Petru şi Pavel Constanţa”, cuprinde imagini actuale, imagini de epocă şi documente constitutive. Textul este realizat de doamna Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă din Constanţa şi domnul Virgil Coman, director în cadrul Direcţiei Judeţene Constanţa a Arhivelor Naţionale

“Dobrogea între medieval şi modern” un alt album ce reuneşte o serie de documente, parte dintre acestea inedite, adevărate mărturii ale trecutului din epoca medievală şi modernă a istoriei românilor, respectiv din perioada 1406-1918. Albumul, instrument ştiinţific şi într-o lucrare de popularizare a izvoarelor documentare ce aparţin Patrimoniului Arhivistic Naţional, te ghidează într-o mai bună cunoaştere a istoriei spaţiului dobrogean. Fotografiile sunt realizate de către fotograful constănţean Mircea Stoian.

Evoluţia şi dezvoltarea oraşului Constanţa sub influenţa infrastructurii de transport public este surprinsă în ultimul albumul, “Ferestre în timp – Istoria transportului public din oraşul Constanţa”. Albumul surprinde evoluţia transportului în comun de la boemul “tramcar” până la modernul autobuz diesel sau electric."

Iar albumele le puteti descarca foarte usor de pe aceasta pagina - Albume Constanta free download.
Eu deja mi le-am salvat pe toate, sigur imi vor fi utile cand voi pune pe picioare planul cu "Free Walking Tour Constanta" .

Ca un mic P.S. - tot ei sunt responsabili si de organizarea Festivalului Antic Tomis, prima editie a avut loc anul trecut si am scris despre el - Festival Antic Tomis - si deja sunt la ultimele detalii pentru festivalul de anul acesta asa ca revin cat de curand cu noutati despre eveniment.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu