Translate

marți, 23 aprilie 2013

Roma la pas - 2012 - partea I

Am mai scris despre Roma dupa cum urmeaza:
- ce-am mancat la Roma 
- transport la Roma 
- cazare la Roma
- Roma la pas partea II 
- Roma tur gratuit 
- Roma alte sfaturi 

Sa pornim:
Am luat autobuzul - (detalii despre transport in articol separat) din statia Termini, la prima urcare am primit un bon fiscal cu data si ora activarii turului pe care il prezentam la fiecare urcare, harta statiilor si a obiectivelor care sunt in apropiere si cate o pungulita de casti (noi). Castile le conectati la sistemul audio al autobuzului, fiecare bancheta avea prevazute 2 sloturi pt jack-ul audio, selectati limba si nivelul volumului si la opriri in statii sau intre obiective va canta muzica clasic.
Daca doriti sa stati la etaj, sa luati in calcul o palarie, caciula, fes, fular, in functie de anotimp.
Castile le primiti cadou, nu va mai intreaba nimeni de ele, nu vi se cer inapoi. 

Dupa prima zi ne-am dat seama ca toate obiectivele turistice arhicunoscute se pot face si la pas (sunt walking distance mai ales de unde eram noi cazati), dar pentru ca eram prima data a fost bun un astfel de tur, fiindca ne-a oferit un punct de plecare, si apoi de la el am cautat sa vedem ce mai e de bifat chiar si in afara turului. Pastrati harta turului fiindca este buna pentru orientarea la pas, mai ales daca v-ati documentat inainte si vreti sa vedeti si alte obiective neincluse in turul lor. 

Ziua 1 – sosire – fiind deja seara, dupa ora 8, am luat un pic la pas doar zona hotelului, adica zona Termini – piata Cinquecento si de acolo Piazza Republica cu biserica Santa Maria degli Angeli e dei Martiri. 



Asta este la Planetariu care e foarte aproape


Ziua 2 – la ora 9 dimineata eram la Termini de unde ne-am luat biletele pentru open bus tour pentru 48 ore, ne-am luat in primire hartile cu explicatii si castile si am pornit la drum. Fiind foarte de dimineata soferul nu a facut opriri in statii atunci, fiindca nu prea avea cine sa urce sau sa coboare. 

Statia de la Vatican este oprire obligatorie pentru autobuze, zic ele ca ar sta 20 de minute dar la ultimele curse o taie mai repede. Cu acest tur ultimul autobuz pleaca din Termini la 17 si din Vatican la 18. 

In prima parte a zilei am coborat la San Pietro, am urcat in Basilica, apoi iar cu autobuzul pana in zona Piata Spaniei – Fontana di Trevi. Nu am vizitat muzeele Vaticanului si nici Capela Sixtina, desi se pare ca am fi fost norocosi sa intram repede daca nu am vazut nici o coada pe langa zidul Vaticanului. Asta e, lasam ceva si pentru data viitoare. 


















prea se cerea o poza la minut :)



O sa va copiez aici turul parcurs de autobuz, statiile si obiectivele care pot fi vizitate la fiecare oprire, sau daca vreti sa va faceti propriul traseu:
- Termini – Muzeu National Roman (comun cu Termele lui Diocletian) biletul e undeva la 6-7 euro si include si muzeul si termele; biserica Santa Maria degli Angeli e dei Martiri- poze mai sus

- Santa Maria Maggiore – biserica cu acelasi nume (auzisem de ea, am ratat-o de data asta) 
- Piata Venezia – complex monumental Vitoriano (de care italienii nu-s mandri, il considera kitch, il numesc zeflemitor tort de nunta, dar are panorama frumoasa asupra orasului, se urca scarile si apoi cu 7 euro si cu liftul exterior, separat exista si un muzeu cu alta taxa, pe care nu l-am vizitat) 











- Colosseo – Coloseum, Arcul lui Constantin, Arcul lui Tito, Forul Roman
La Coloseum e coada lunga in permanenta, dar se plimba ghizi vorbitori de limba engleza care incearca sa incropeasca grupuri si pt ei exista intrare separata.
Aceste 2 statii (Venetia - Colosseu) sunt foarte apropiate 








ca sa va dati seama cat de aproape sunt Coloseum / For de monument Victorian
- Circo Massimo – Circo Massimo (din pacate l-am prins inchis la ora la care am ajuns la el), Boca de la Verita (am ajuns la 17.00 acolo, se inchisese la 16.50), Basilica di Santa Sabina, Terme di Caracalla. 



Boca dela Verita - piata si cladirea unde este localizata





Revin cu articol separat cu partea a II-a de obiective ca sa nu incarc si mai tare articolul.

In albumul Facebook puteti vedea o selectie a locurilor vizitate cu mult mai multe fotografii - Album Roma

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu