Translate

joi, 25 aprilie 2013

Roma - mici ponturi de dupa

Toate celelate articole despre Roma le gasiti grupate dupa cum urmeaza:
- Transport la Roma 
- Mancare la Roma 
- Cazare la Roma 
- Roma la pas partea I 
- Roma la pas partea II 
- Roma tur gratuit 

Sa luati in calcul ca muzeele sau alte locatii de vizitat se inchid cu o ora inainte de apus, adica in februarie cand am ajuns noi cam pe la 4.30. Oricum zona Fontana di Trevi – Pantheon e plina de magazinase si localuri impanzite pe stradute inguste si pline de farmec, perfecte pentru plimbarile de seara, iar acestea sunt deschise pana tarziu in seara. 

Rataciti-va cu incredere pe acolo!

Mi-a placut ca apa de la fantani e potabila si chiar foarte buna si am profitat de cate ori a fost necesar. Roma inca este alimentata de viaducte, asa ca beti cu incredere, atata timp cat nu are anuntul de "aqua non potabile". 

Fapt divers: pe langa faptul ca in in localuri servesc multi indieni, in magazine vanzatoarele sunt asiatice iar stradal multi africani. 

Citisem ca este indicat sa pastram bonurile fiscale de la orice cumparatura, inclusiv de la mancare, deoarece pe strada umbla politistii umbla civil imbracati care ti le pot solicita, iar daca nu le ai te pun sa mai platesti o data iar comerciantul isi ia amenda. M-am burdusit de bonuri, dar nu m-a intrebat nimeni de ele. 

Ei nu au conceptul de mall in Roma, exista doar magazine individuale, gen Zara care exista si la noi, sau alt nume cunoscut si rezonabil la preturi - Oviese (OVS). Mai recomand ca magazin de amintiri Bartolucci, celebru pentru sculpturile in lemn si in special a povestii lui Pinocchio. 




Tot la partea de shopping in aceeasi zona istorica veti avea strazile Via del Corso, Via Cardinale si vecinatatile, strazi pline de magazine de designeri pornind cu Gucci, Fendi si multi altii.
Pentru amatorii de shopping intensiv in drumul Fiumicino – Roma exista un outlet imens, vizibil de pe autostrada. 

Ghiduri de buzunar luate de acasa am avut 2:
- un ghid foarte foarte mic pe albastru, de la editura Aquila, e ok ca informatii, de fapt, presupun ca toate sunt, difera doar structura, dar ori le cititi inainte ori dupa vacanta in sine, in timpul plimbarilor ma indoiesc ca stati de ele
- un ghid top 10 Roma de la editura Litera, asta a fost foarte bun pentru harta, desi scrisa marunt, este foarte bine detaliata, mai ales pentru chestii mai putin cunoscute de care aflasem de pe bloguri/situri de turism (despre care voi vorbi mai jos) 

Harta bus tour-ului am gasit-o si la hotel, deci daca vreti sa va faceti propriul tur poate fi luata ca atare si sa le faceti la pas fiindca harta stradala este detaliata si cu obiectivele trecute. Atata timp cat sunteti blindati si cu ghiduri de buzunar, este suficient si asa. Noi am avut inclusiv tururi gratuite gasite si descarcate pe telefoanele mobile (Android market) 

Scrie prin ghiduri ca italienii sunt destul de fashion, mai ales comparativ cu alti europeni, cam asa e. Daca va ganditi la o tinuta eleganta in timpul vizitei, alegeti-va bine incaltarile, neaparat comode ca sa puteti duce km care se vor aduna zilnic pana seara. Si tinutele sa fie decente ca sa puteti intra si in biserici.

4 comentarii:

  1. O minunatie de postari!! Felicitari!
    Mi-as fi dorit sa gasesc asa ceva si depre Viena unde o sa mergem in vara asta!!
    Din cauza postarilor tale, era cat pe aci sa schimb rezervarile de Viena!! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca va plac articolele mele. Sunt convinsa ca si Viena are ce sa ofere. O avem si noi in planurile viitoare, asa ca daca vreti nu m-ar deranja sa va fac o lista de obiective si recomandari.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ti-as fi recunoscatoare. Am facut un search so pans acum, am pus pe lists, pe langa atractiile clasice, gradina japoneza si biserica ruseasca. Daca Ai ceva pontnturi de genul asta ar fii excelent

    RăspundețiȘtergere
  4. mi-ar fi utila o adresa de mail, ca sa putem tine legatura ; pe doua.maini.stangi@gmail.com ar fi ideal

    RăspundețiȘtergere